svjetionik.scri.hr

SLOBODNO VRIJEME: Riječko kazalište Ivana pl. Zajca poziva te na otvorenu probu, ulaz besplatan!

Želiš saznati kako kazalište funkcionira prije nego što se neko umjetničko djelo postavi na scenu?

Odlično – jer riječko kazalište HNK Ivana pl. Zajca te poziva na otvorenu interaktivnu probu opere “Anna Bolena” Gaetana Donizettija.

Kada?

U utorak 19. rujna s početkom u 19 sati. Predviđeno trajanje probe je do 20,20 sati. Ulaz je slobodan uz obavezno podizanje propusnica na kazališnoj blagajni.

O čemu je riječ?

Redateljica, ujedno i jedna od solistica ove nove operne produkcije, Diana Haller, osmislila je razgovor s publikom tijekom odvijanja jedne operne scene na pozornici. Nastupit će Riječki operni zbor te solistice i solisti, pozivajući publiku na neposredni uvid u procese njihova rada i razgovor.

Publika će se uvesti u povijesni predložak opere, te komentirati interpretacijske i redateljske odluke djela u nastajanju.

Diana Haller riječka je mezzosopranistica s dugogodišnjim iskustvom solističkog rada u Državnoj operi Stuttgart kao i mnogim inozemnim nastupima i nagradama, te je ovo prigoda riječkoj publici sudjelovati i u programu s publikom kakav je prisutan u europskim gledalištima.

Intrigantna povijesna priča o životu engleske kraljice Anne Bolene, kojoj je presudio vlastiti suprug, kralj Henrik VIII., zbog krivice što mu nije rodila sina, inspiracija je i trenutno popularne tv-serije kao i brojnih drugih umjetničkih radova i neiscrpan poticaj za razgovor.

Vidimo se!

Studentska prehrana

Student servis

Slobodno vrijeme