svjetionik.scri.hr

SPORT FEST: Obilježili smo Svjetski dan sporta – rekreacija studenata zavladala Kampusom!

U zdravom tijelu, zdrav duh – tako nekako ide stara poslovica, a Studentski centar Rijeka to već odavno zna. Stoga smo i ove godine odlučili obilježiti Svjetski dan sporta, a kako drugačije nego sportskim turnirima.

Riječ je o projektu čiju organizaciju ove godine potpisuje Sergio de Privitellio, profesor i kondicijski trener te Studentski centar Rijeka odnosno Služba za organizaciju slobodnog vremena studenata, uz suradnju ostalih odjela SCRI -a: održavanje i prehrana. Pomogli su i studenti zaduženi za sport pri Službi – Nikolina Jurman i Dorian Jeličić.

Da je projekt itekako uspio pokazuje činjenica od se na Fest prijavilo preko 100 studenata, a najveći interes je bio za odbojku. Budući da se jedan dio aktivnosti (košarka) održao na igralištu u okviru Žilavog parka – Kampus je u pravom smislu sportski zaživo. A što je i bio cilj.

Projekt su podržali i mnogobrojni sponzori, koji su omogućili svakom prijavljenom studentu darak dobrodošlice, ali i bogate nagrade za najbolje timove.

Sport festu SCRI -a su se pridružili i riječki klubovi – KK Kvarner i KK FSV, ugostili smo VK Jadran, koji su došli s ergometrima, te nas je posjetio i Streličarski klub Rijeka. Dakle, svi koji su priželjkivali iskustiti kako to izgleda ispaliti strijelu – bilo je prilike! Svi zainteresirani mogli su naučiti osnove i MMA s Ultimate fight Clubom Aleksandar. Tu je i Pole Dance Workout Studio kod kojih su svi mogli isprobati ples na šipci.

Ovaj projekt su podržale riječke udruge – Udruga Delta, CTK, Društvo za zaštitu životinja, Udruga studenata Biotech, Medicinskog fakulteta-FOSS (koji su mjerili studentima šećer u krvi te krvni tlak), humanitarci Rotaract Rijeka Novi val koji skupljaju novac za terapijsko liječenje Ivana Federbera. I još mnogi drugi.

Svi sudionici Sport festa mogli su kupiti karte za izlet Kamelije boat, a za glazbeni štimung pobrinuo se DJ Mendo.

Ovim događajem Služba za organizaciju slobodnog vremena studenata polako je projektno zaokružila ovu akademsku godinu: stoga još jednom hvala svima koji su se prijavili na ovaj projekt te ga podržali. Pratite i dalje naše aktivnosti.

Sport je važan, sportirajmo se zajedno!

Studentska prehrana

Student servis

Slobodno vrijeme