svjetionik.scri.hr

SPORT I ZABAVA: Studenti dobili stolove za stolni tenis, igralište za mali nogomet, pikado…a uskoro stiže i PlayStation 5!


U posljednjih nekoliko mjeseci SCRI dosta je uložio u sport i rekreaciju, a u tom ritmu nastavljamo i dalje.

Podsjetimo, započeli smo s postavljanjem fitnes sprava na otvorenome, a zatim lani nastavili s postavljanjem stolova za stolni tenis – dva na Kampusu te jedan u SN IGK –a odnosno s postavljanjem stola za stolni nogomet, a koji se nalazi u hodniku paviljona 4.

Znaš li da svu opremu za igranje ako je nemaš možeš posuditi na našoj „recepciji“?

Krenuli smo s organiziranim vježbanjem, a koje će se do kraja lipnja održavati na ex vojnom igralištu na Kampusu uvijek s početkom u 17 sati (neovisno o vremenskim prilikama). Trening vodi naš svestrani sportaš Alen Kasić.

Mali nogomet, trčanje…

Zatim je uređeno to jest iscrtano igralište za mali nogomet (oprema odnosno golovi se također posuđuju na recepciji), a za sve koji vole organizirano trčati, a u suradnji s Atletskim klubom Kvarner za prvih 30 studenata sređeno je da SCRI u potpunosti pokriva trening. Više o tomu i ovdje.

Kupljen je i jedan stol za indoor stolni tenis koji je postavljen u prvom paviljonu dnevnog boravka te je kupljena mreža za badminton. Nadalje, dnevni boravak u paviljonu 4, a koji se nalazi na petom katu stavlja se u funkciju studenata; u planu je taj prostor prilagoditi za mogućnost igranja društvenih igara, a kupljena je i oprema za pikado (pet komada i upravo se ista postavlja po dnevnim boravcima).

Imamo mi i cip-cop. 🙂

Uskoro frizbi, zmajevi za puštanje..

No, to nije sve. Naime, u postupku je nabavka PlayStationa 5, a konzole stižu kako u SN Trsat tako i u SN IGK.

– Opremu PlayStationa 5 naručili smo na prijedlog predsjednika Studentskog zbora Sveučilišta u Rijeci Nevena Pintarića, a ona će se kada govorimo o SN Trsat nalaziti u prostoru restorana Kampus kod lifta – tzv. sala za sastanke, rekao nam je ravnatelj SCRI mr. Dinko Jurjević.

Namjera nam je još kupiti sitni “sportski inventar” kao što su frizbi, zatim zmaj za puštanje…

Za ekipne sportove s proljećem SCRI planira organizaciju turnira, tako pratite naše društvene mreže i portal Svjetionik, a sportske prijedloge, sugestije, ideje primamo na email: sport@scri.hr.

Javite nam se! (lj. hlača, foto: Alen Kasić)

Studentska prehrana

Student servis

Slobodno vrijeme