svjetionik.scri.hr

LITTLE FREE LIBRARY I NA KAMPUSU: Doniraj knjigu i budi dio projekta!

U parku ArtPUri ispred Akademije primijenjenih umjetnosti postavljena je mala knjižnica – a riječ je o projektu Little Free Library, koja okuplja više od 100.000 takvih malih čitalačkih punktova diljem svijeta s ciljem popularizacije čitanja te poticanja razmjene knjiga.

Iza ovog projekta stoji studentica Lea Labrović, a u realizaciji su sudjelovali još Dario Roman te Doria Valković.

Radost čitanja

– Na ideju za malu besplatnu knjižnicu sam došla na zapravo vrlo jednostavan i ne toliko poetičan način – preko interneta. S obzirom da volim čitati i u toku sam sa svijetom literature, jednoga dana mi je samo iskočila preporuka za stranicu Little Free Library. Svidio mi se koncept u kojemu mogu volontirati i napraviti nešto svoje, a pri tome doprinijeti zajednici i to u nečemu u što uistinu vjerujem i pridajem važnosti u vlastitome životu. Činilo se kao idealan projekt za mene, kao i za sam Kampus, otkriva nam Lea Labrović, dodajući:

– Cilj male knjižnice je približiti radost čitanja onima koji još možda nisu otkrili taj hobi za sebe ili jednostavno nemaju financija kupiti knjige. Ovim putem želimo omogućiti svima pristup zanimljivoj literaturi i novom iskustvu. Kao čitanje, cilj je i zajednica. Kućica bi trebala spojiti ljude, biti način na koji pomažemo jedni drugima, ali i mjesto druženja i zabave, zaključuje naš sugovornica.

Knjiga, ali i skripta

Budući da se cijela priča bazira na razmijeni, ovim putem pozivaju se svi koji to mogu da doniraju knjigu, bez obzira na tematiku i žanrove. Mogu se ostaviti i skripte s faksa. Svaki naslov – ima svojeg čitatelja.

-Čitanje je uistinu magično iskustvo. Ovim putem to pokušavamo i prikazati uz kućicu. Čitanje ne mora biti dosadan i mukotrpan zadatak, već prava radost kada uistinu uživate u onome što upijate kroz stranice. Zato svratite do Male besplatne knjižnice na Kampusu i neka vam se radost čitanja ponovo vrati!, poziva Lea. (lj.h., foto izvor: SZ APURI)

Studentska prehrana

Student servis

Slobodno vrijeme

error: Sadržaj je zaštićen !!