svjetionik.scri.hr

ZANIMLJIV PROJEKT: Kampus dobiva novi sadržaj – dječji vrtić?

U posljednje vrijeme sve se više priča o projektu preuređenja jednog od postojećih prostora na Kampusu, a koji je u korištenju Studentskog centra Rijeka – u dječji vrtić.

Investiranje u predškolski sustav temelj je za razvijanje društva, a problem nedostatka mjesta mališana vrtićke dobi uvijek je aktualna tema.

Iako je riječ o ideji staroj čak nekoliko godina, nju je u posljednje vrijeme aktualizirala rektorica Sveučilišta u Rijeci prof.dr.sc. Snježana Prijić – Samaržija u suradnji s Gradom Rijeka.

Da ne bi sve bilo samo na riječima, početkom ovog tjedna održan je i vrlo uspješni radni sastanak kojem su nazočili – zamjenica gradonačelnika Sandra Krpan, ravnatelj SCRI –a mr. Dinko Jurjević, predsjednik Upravnog vijeća SCRI prof.dr.sc. Alen Jugović, Marin Čaušević (Direkcija za gradnju i održavanje objekata javne, poslovne i stambene namjene – Grad Rijeka), Denis Šulina (Odjel za gospodarenje imovinom – Grad Rijeka) i Danijela Bradamante (Upravljanje prostorima i promocijom Kampusa).

Tijekom sastanka mr. Dinko Jurjević je predložio tri moguće lokacije na Kampusu za realizaciju ovog projekta. Neizgrađen prostor uz zgradu Sveučilišnih odjela, prizemlje Akvarija, i prostor uz teretanu 2 u prizemlju paviljona 1, koji ima zaseban ulaz.

Najbolji prostor je ovaj, uz teretanu 2 – prizemlje paviljona 1

-Prema svim reakcijama sudionika na sastanku najpogodniji prostor bio bi ovaj posljednji s obzirom na njegovu površinu, postojeće sanitarije, zaseban ulaz i mogućnost da isti bude u funkciji već s krajem ove godine odnosno ne iziskuje velika ulaganja pa ubrzava investiciju, rekao nam je ravnatelj mr. Jurjević.

No, u svrhu opipljivosti ove ideje treba urediti međusobne odnose i sklopiti ugovor između Sveučilišta u Rijeci kao vlasnika, SCRI –a kao korisnika prostora i Grada Rijeke, kao nositelja djelatnosti.

-Ideja je i želja SCRI –a da djeca naših radnika, zatim djelatnika Sveučilišta u Rijeci, i studenata imaju vrtić u neposrednoj blizini svojeg posla ili studija. A Centar se u realizaciji ovog sadržaja može pojaviti i kao partner te pružiti uslugu prehrane i pranja tekstila (krevetnine i slično), rekao nam je mr. Jurjević.

Povodom tog susreta zamjenica gradonačelnika Sandra Krpan na društvenim mrežama podijelila je status u kojem između ostaloga stoji:

-Zaista želim zahvaliti na spremnosti i otvorenosti rektorice za jedan ovakav iskorak jer niti jedno Sveučilište u Hrvatskoj nema vrtić u svom prostoru. Rijeka bi opet bila prva. Novi bi prostor, osim vrtića, bio i nastavna baza za studente i studentice ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja.  Ova inicijativa samo ide u prilog snažnom partnerskom odnosu riječkog Sveučilišta i Grada Rijeke. Mislim da zajedno radimo dobar posao. A što se vrtića tiče, vjerujem da će problematika neupisane djece uskoro postati povijest, istakla je na svojim društvenim mrežama zamjenica gradonačelnika Sandra Krpan.

Radni sastanak na Kampusu.

Studentska prehrana

Student servis

Slobodno vrijeme

error: Sadržaj je zaštićen !!