svjetionik.scri.hr

STUDENTSKI PROJEKTI: Na Javni poziv Studentskog centra Rijeka pristigao 31 projekt

Na javni poziv Studentskog centra Sveučilišta u Rijeci za prijavu projekata na koji su studenti i studentske organizacije mogle aplicirati svoje prijedloge projekata, a koji se odnose na kulturne, sportske, znanstvene i edukacijske aktivnosti koje su isključivo namijenjene studentima (objavljen 10.10.2022. godine na web stranici Studentskog centra Rijeka https://www.scri.uniri.hr/student-servis/studentski-projekti op.a ), pristigao je 31 projekt, od strane 16 različitih prijavitelja.

Ukupan iznos svih prijavljenih projekata je u granicama budžeta koji Povjerenstvo ima na raspolaganju za dodjelu.

Podsjetimo, temeljem Zakona o obavljanju studentskih poslova, Studentski centar Rijeka obvezan je na temelju javnog poziva provoditi financiranje studentskih projekata, a sredstva se prikupljaju iz naknada Studentskom centru Rijeka u studentskim poslovima u iznosu 0,5 posto neto iznosa naknade izvođaču.

-Pristigle prijave su trenutno u obradi odnosno utvrđujemo da li su prijave sukladne uvjetima iz Javnog poziva. Nakon toga, odobrene projektne prijave ocjenjivat će članovi Povjerenstva za raspodjelu naknade za posredovanje pri obavljanju studentskih poslova, izjavila je predsjednica Povjerenstva Snježana Šimeg, mag.sanit.ing.

Povjerenstvo će u narednih mjesec dana dodijeliti bodove i financijska sredstva prihvaćenim projektima i o svemu javno obavijesti putem svojih društvenih mreža odnosno na portalu Svjetionik i na službenim stranicama, dalje saznajemo.

Inače, nakon objave Javnog poziva, SCRI je organizirao radionicu pisanja projekata kako bi se postigla uspješnost prijavljenih projekata, budući da se istim potiču studenti na razvijanje kompetencija u području pisanja i provedbu istih.

Studentska prehrana

Student servis

Slobodno vrijeme