svjetionik.scri.hr

STUDENTSKI VRISAK: Ovog petka studenti čitaju svoja književna djela

Studentski Vrisak – Studentski program festivala Vrisak održat će se ovaj petak, 8 rujna u 20 sati, u book caffeu Dnevni boravak.

Popularni sajam knjiga i festival autora, Vrisak, ovog rujna već tradicionalno će se održati u Rijeci, a studentice i studenti riječkog sveučilišta imat će svoje posebno mjesto. Iako službeni programi kreću tek od nedjelje, festival starta već u petak upravo „Studentskim Vriskom“ u 20 sati u Dnevnom boravku.

„Studentski Vrisak“ jedna je od ovogodišnjih festivalskih novosti na kojem će studentice i studenti čitati svoja književna djela.

Radove će predstaviti sedam mladih autora, studentica i studenata Sveučilišta u Rijeci: Anja Matić, Dalen Belić, Luka Premer, Paula Horvat, Lovro Šimek, Madhu Marie-Louise Hadžić i Katarina Bošnjak, a u čitanju pojedinih radova pridružit će im se i Dora Čiča, studentica Glume i medija.

Program će voditi profesorica i književnica Dunja Matić koja je u suradnji sa Studentskim kulturnim centrom Sveučilišta u Rijeci provela natječaj i odabrala najbolje studentske priče i pjesme koje će se čitati na prvom Studentskom Vrisku.

Ovaj posebni program provodi se u sklopu 10 godina Studentskog kulturnog centra Sveučilišta u Rijeci čiji se rujanski program nastavlja izložbama u Galeriji SKC.

Studentska prehrana

Student servis

Slobodno vrijeme