svjetionik.scri.hr

SVJETSKI JE DAN FOTOGRAFIJE: Pogledajte virtualnu izložbu Foto akademije Foto grupe Baltazar

Znate li da je danas Svjetski dan fotografije?

Povodom tog dana donosimo virtualnu izložbu fotografija koje su nastale u okviru Foto akademije, koju je organizirala Foto grupa Baltazar prije ljeta za studente Sveučilišta u Rijeci.

Već je bio riječi o našoj Foto grupi, a koja ima za cilj popularizirati fotografiju kao umjetnost.

Podsjetimo, u okviru ovog projekta polaznici su imali prilike upoznati se s osnovama fotografije i kompozicije. Uvodno predavanje o osnovama fotografije održao je ravnatelj SC Rijeka mr. Dinko Jurjević, a temu kompozicije obradila je voditeljica Foto grupe Baltazar – Vanja Korica.

Nakon teorijskog dijela uslijedio je praktični dio.

Polaznici su dobili razne zadatke primjerice imali su zadatak napraviti preeksponiranu fotografiju, fotografiju gdje će se primijeniti simetrična kompozicija, dijagonalna kompozicija i još puno toga. Jedan od zadataka bio je napraviti i kvalitetnu noćnu fotografiju.

Predavanje o obradi fotografije vodio je Antonio Bakran, radionicu na temu portreta održala je članica Foto grupe Martina Ivanišević. Na tu temu održane su i vježbe, dok je modele pripremila make – up artistica Martina Pavlović.

S početkom akademske godine uslijedit će organizacija izložbe i podjela priznanja polaznicima.

Kako je to izgledalo, pogledajte u galeriji.

Uz Foto akademiju jedna od aktivnosti spomenute Foto grupe u ovoj godini je bio i nagradni projekt pod nazivom Sjećanja, a kao rezultat toga je i izložba koja je postavljena u restoranu Kampus, a koja se može pogledati do daljnjega.

(priprema Lj. H.)

Studentska prehrana

Student servis

Slobodno vrijeme