svjetionik.scri.hr

SVKRI: Od početka akademske godine studentima besplatni upis, u odnosu na lani 200 novih upisa

Od početka ove akademske godine Sveučilišna knjižnica Rijeka osigurala je besplatni upis za studente Sveučilišta u Rijeci, a što je rezultiralo i povećanjem broja članstva među tom strukturom korisnika.

U listopadu 2022. je bilo 150 upisa više nego u listopadu 2021., a u studenom 2022. 50 više nego u studenom 2021, rekli su nam u SVKRI. Radi se o povećanju od 200 upisa.

-Besplatan upis studenata dio je kontinuiranog procesa poboljšavanja dostupnosti knjižničnih usluga za studente, koji su najveća i najznačajnija skupina naših korisnika. Cilj je dobiti dinamičan prostor susreta i kretanja studenata u centru grada okupljenih oko istraživanja, studiranja, pisanja i druženja u središnjoj knjižnici Sveučilišta, otkrili su nam u ovoj ustanovi.

Akcija traje i dalje.

Za ostvarivanje pogodnosti besplatnog upisa dovoljno je ispuniti online upisnicu te priložiti svoju studentsku iskaznicu ili potvrdu o upisu na visoko učilište.

Upis se može odraditi i online (s priloženim privicima traženih dokumenata) ili fizički dolaskom u Dolac 1.

Od četiri velika hrvatska sveučilišta, riječko Sveučilište prvo je koji nudi besplatnu članarinu svim studentima, na svim razinama studiranja bez sekundarne nadoknade.

Sveučilišna knjižnica ima 3.537 korisnika; od toga na zaposlenike sveučilišta/ustanove otpada 244, na studente 2.726, dok je vanjskih korisnika – 567. (lj.h.)

Studentska prehrana

Student servis

Slobodno vrijeme