svjetionik.scri.hr

UČENICI I STUDENTI: Ove godine Grad Rijeka izdvaja čak 1,2 milijuna kuna za stipendije

Grad Rijeka će ove školske i akademske godine ukupno stipendirati 127 mladih Riječana, a za što je u proračunu osigurano 1,2 milijuna kuna, a što je 159.278 eura.

Od ove godine kroz sustav stipendiranja, Grad Rijeka će pomagati i 48 novih srednjoškolaca i studenata.

Stipendije se dijele u tri kategorije – na temelju izvrsnosti, zatim prema socijalnom kriteriju te prema deficitarnosti zanimanja.

Najveći broj stipendija, 32, dodijelit će se darovitim učenicima i studentima, dok će na temelju socijalnog kriterija biti podijeljeno 10 stipendija, a na temelju deficitarnosti zanimanja stipendije će dobiti šestero studenata logopedije te dvoje studenata ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja.

Dobitnici stipendije na temelju izvrsnosti tijekom devet mjeseci dobivat će 850 kuna/113,33 eura, a korisnici koji se školuju izvan Rijeke 1.100 kuna/146 eura, dok je mjesečni iznos stipendije prema socijalnom kriteriju 850 kuna/113,33 eura, a prema deficitarnosti zanimanja prosječna stipendija iznosi 1.100/146 eura kuna.

Istovremeno, pravo na nastavak korištenja stipendije po kriteriju darovitosti ostvarilo je 58 stipendista, prema socijalnim kriterijima 15 stipendista te šest stipendistica koje se obrazuju za deficitarna zanimanja.(lj.h.)

Studentska prehrana

Student servis

Slobodno vrijeme