svjetionik.scri.hr

UMJETNOST: U prostoru Karoline otvara se izložba pod nazivom “Mi.Ona.Coco”, sudjeluju i studenti APURI -a

U prostoru “Karoline”, na adresi Korzo 9-11, od 1. lipnja do 1. listopada bit će otvoren izložbeni projekt pod nazivom Mi.Ona.Coco.

Radi se o projektu čija je tematika višestruka te kroz izložbeni postav progovara o jednom od najvažnijih pitanja današnjice.

Izložba će biti postavljena s ciljem razvijanja umjetničkih talenata mladih umjetnika, studenata Akademije primijenjenih umjetnosti u Rijeci, širenja svijesti o rodnoj jednakosti te razvoja kulturnog i urbanog turizma u Rijeci.

Ovaj projekt ima humanitarni karakter s obzirom da će dio prihoda od ulaznica po cijeni od 12 eura biti namijenjen Caritasovom domu “Sv. Ana”, odnosno obnovi krova njihova prihvatilišta.

Izložba će sadržajno pokrivati nekoliko tema – donosi prikaz i povijest građevine u kojoj se izložba događa, uz likovni prikaz studenata Akademije primijenjenih umjetnosti, prikazana je povijest robne kuće “Nama”, a završava prikazom Karoline Riječke kao heroine ovog grada.

Izložba tematski prikazuje snažne žene koje se bore za jednakost i svoja prava, a kao dobar primjer, poslužila je ikona svojeg vremena, Gabrielle Chanel – po kojoj je izložba i nazvana te čija je životna priča te karijera i danas aktualna.

Potporu ovom projektu pružili su Grad Rijeka, Turistička zajednica grada Rijeke i Primorsko-goranska županija. (ljiljana hlača)

Studentska prehrana

Student servis

Slobodno vrijeme