svjetionik.scri.hr

UNIRI STVARI: Libresse posjetio SCRI, studenticama podijeljeni besplatni uzorci proizvoda

Poznati brand u ženskoj higijeni Libresse Hrvatska posjetio je Studentski centar Rijeka, a tom prilikom studenti i djelatnici Sveučilišta u Rijeci imali su mogućnost informirati se o ovom brandu te proizvodima koje nudi ova tvrtka.

Nije se došlo praznih ruku jer su tom prilikom podijeljeni besplatni uzorci proizvoda, na dvije SCRI lokacije: u studentskom naselju Ivan Goran Kovačić i studentskom naselju Trsat.

S jedne strane borba protiv tabua, a s druge podizanje svijesti o menstrualnom siromaštvu, ključni su prema stvaranju dobrog i održivog društva, a što riječki studenti itekako dobro znaju zahvaljujući kampanjama “𝗨𝗡𝗜𝗥𝗜 𝗦𝘁𝘃𝗮𝗿𝗶”, 𝗿𝗶𝗷𝗲č𝗸𝗼𝗴 𝗦𝘁𝘂𝗱𝗲𝗻𝘁𝘀𝗸𝗼𝗴 𝘇𝗯𝗼𝗿𝗮 UNIRI .

Libresse već godinama brine o pripadnicama liješeg spola i njihovim menstrualnim potrebama, a potpisuje i nekoliko važnih kampanja – jedna od njih je zasigurno “Tebi za mjesec, njima za cijelu godinu” čiji je cilj bio pružiti podršku djevojkama koje se susreću s problemom menstrualnog siromaštva.

Kroz ovaj projekt ova tvrtka je tako osigurala zalihu uložaka i besplatni ginekološki pregled za čak 1.186 djevojaka iz domova i udomiteljskih obitelji, a trajala je od travnja do svibnja 2023. godine.

Libresse je ovu aktivnost pokrenuo u suradnji s partnerima Ministarstvom rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike i CROATIA poliklinikom.

Hvala Libresse Hrvatska na posjeti!

Studentska prehrana

Student servis

Slobodno vrijeme