svjetionik.scri.hr

KALENDAR SKC -a: Studenti stvarali na temu studentske svakodnevice

Studentski kulturni centar u Rijeci izdao je kalendar za 2022. godinu.

Riječ je o projektu koji ide već četvrtu godinu, a njegova je posebnost ta što na njemu rade studentice i studenti, mladi umjetnici i umjetnice riječkog Sveučilišta.

Svi koji žele svoj primjerak ovogodišnjeg kalendara mogu doći u petak, 14. siječnja 2022. u 18 sati u galeriju SKC -e (Kružna 8). Naime, tada će se održati promocija kalendara, a u planu je i druženje s autoricama i autorima.

Tema – studentska svakodnevica

Ovogodišnja tema kalendara bila je studentska svakodnevica. Zasićenost obavezama, poslom i studiranjem za kalendar SKC -a postala je zapravo kreativan pokretač umjetničkog stvaranja. Ilustracije potpisuju brucoši i mlade umjetnice i umjetnici, studentice i studenti kulturologije, dizajna, kiparstva…

Centar je posebno ponosan na sve one studente koji su u fazi studiranja i umjetničkog razvijanja kao i na one kojima to nije nužno struka, ali su imali umjetničke senzibilitete i želju za stvaranjem te su poslali svoje radove za ovaj projekt.

Od pustog otoka do tišine svemira

Ilustracijama nas kalendar vodi na razna mjesta – do pustog otoka, na ples, u tišinu svemira, sna, u bespuće snova…

SKC kalendar ilustrirali su: Doria Valković, Tonka Špoljar, Anita Kos, Orla Bird, Karla Vurušić, Ana Lukina, Doroteja Matić, Mario Lombarović, Stela Stapić, Maja Mičić, Petra Stuparić, Anamarija Špicar, Lea Labrović i Tina Sirotić.

Kalendar je grafički uredila Hena Crnović.

Studentska prehrana

Student servis

Slobodno vrijeme

error: Sadržaj je zaštićen !!