svjetionik.scri.hr

NAGRADNI NATJEČAJI: Izazovi “novog normalnog” – i kao književna tema i kao vizualno rješenje

Znaš li da su u tijeku čak dva kreativna natječaja, a nagrade su novčane?

Prvi se odnosi na natječaj za vizualno rješenje naslovnice zbornika radova posvećenih umjetnosti u doba korona krize i novog normalnoga, a drugi se odnosi na najbolji književni izraz na temu krize izazvane virusom Covid – 19.

Natječaj za vizualno rješenje naslovnice zbornika radova posvećenih umjetnosti u doba korona krize i novog normalnoga raspisala je Katedra za estetiku pri Odsjeka za filozofiju Filozofskog fakulteta u Rijeci a traži se vizualno rješenje naslovnice zbornika radova iz domene estetike i filozofije umjetnosti, naslovljenoga Social and Technological Aspects of Art. Challenges of the ‘New Normal’. Urednice su – Iris Vidmar Jovanović i Valentine Marianne Stupnik.

Zbornik sadrži dvanaest radova međunarodnih stručnjaka, a tematski je podijeljen u tri dijela: (i) umjetnost, društvo i tehnologija; (ii) umjetnost i estetika svakodnevnog; (iii) umjetnost, pandemija i novo normalno.

Propozicije natječaja:
– na natječaj se mogu prijaviti svi studenti Sveučilišta u Rijeci, neovisno o razini studija
– svaki autor/autorica na natječaju može sudjelovati s tri vizualna rješenja
– jedan rad može imati najviše 2 autor/ica
– radovi koji se prijavljuju na natječaj ne smiju biti prethodno objavljeni ili na neki drugi način
iskorišteni kao vizualni identitet za druge svrhe
– autori mogu dostaviti vizualno rješenje koje uključuje naziv zbornika i imena urednica, no nije
nužno; ti se podaci mogu dodati naknadno, u procesu tiska knjige, uz konzultacije s grafičkim
dizajnerom knjige, urednicama i autorima vizualnog rješenja
natječaj je otvoren do 25. siječnja 2022. godine
– radovi koji su poslani poslije navedenoga roka, kao i oni koji ne udovoljavaju ostalim propozicijama
natječaja, neće ući u razmatranje za nagradu
– prijave se šalju u formatu .jpg; .jpeg; .png; .pdf adrese: ividmar@ffri.uniri.hr i
vm.stupnik@gmail.com s naznakom “Natječaj za vizualno rješenje naslovnice”

Evaluaciju prijavljenih prijedloga razmatrat će žiri u sastavu dr.sc. Milica Czerny Urban (Akademija primijenjenih umjetnosti Rijeka), Marin Nižić, bacc. art (Kreativni kolektiv Kombinat), i kustosica Katerina Jovanović.

U sklopu proglašenja pobjednika bit će organizirana radionica na kojoj će autori dobiti kritičke komentare na svoje radove. Tri najbolje ocijenjena prijedloga bit će nagrađena jednokratnom novčanom nagradom, u iznosu od 1500 kuna za prvu nagradu, 1000 kuna za drugu nagradu i 500 kuna za treću nagradu.

Drugi natječaj je također raspisala Katedra za estetiku, a ovog puta traži se književni izraz inspiriran Covidom -19.

U obzir dolaze sve književne forme i žanrovi (pripovijetke, kratke priče, dramski tekstovi, poezija, pisma, dnevnički zapisi, igrokazi), do maksimalno 4000 riječi, koje se tematski bave korona krizom u svim njezinim segmentima: pojava, otkriće i mutacije virusa; izolacija i samoizolacija; izostanak društvenih, kulturnih i sportskih aktivnosti; usamljenost, strah i neizvjesnost; pitanje ljudskih prava i epidemiološke mjere; korona kriza, ekologija i klimatske promjene; solidarnost i zajedništvo, društvo poslije korona krize, i slično.

Natječaj ostaje otvoren do 10. siječnja, na njega se mogu prijaviti svi studenti riječkog Sveučilišta, a autor odnosno autorica može sudjelovati s jednim radom. Radovi se šalju na email: ividmar@ffri.uniri.hr s naznakom ‘Natječaj za književni izraz’

Evaluaciju prijavljenih prijedloga razmatrat će žiri u sastavu Davor Grgurić, književnik i predsjednik riječkog ogranka Društva hrvatskih književnika i Ana Cerovac, književnica i urednica.

Tri najbolje ocijenjena prijedloga dobit će novčanu nagradu, u iznosu od 1500 kuna neto za prvu nagradu, 1000 kuna neto za drugu nagradu i 500 kuna neto za treću nagradu.

Studentska prehrana

Student servis

Slobodno vrijeme

error: Sadržaj je zaštićen !!