svjetionik.scri.hr

POGODNOST: Od 1. listopada studenti riječkog Sveučilišta dobivaju besplatni upis u Sveučilišnu knjižnicu Rijeka

Sveučilišna knjižnica Rijeka, a u suradnji sa Sveučilištem u Rijeci i Studentskim zborom Sveučilišta u Rijeci od ove akademske godine osigurava svim studentima i studenticama Sveučilišta besplatan upis, najavljeno je ovog tjedna na Senatu Sveučilišta u Rijeci.

Studenti se u knjižnicu besplatno mogu upisati od 1. listopada 2022.godine, a ova pogodnost dio je kontinuiranog procesa poboljšavanja dostupnosti knjižničnih usluga za studente, koji predstavljaju najveću i najznačajniju skupinu korisnika ove ustanove, istaknuto je.

Od četiri velika Sveučilišta, riječko će prvo nuditi besplatnu članarinu svim studentima, na svim razinama studiranja bez sekundarne nadoknade. Cilj je dobiti dinamičan prostor susreta i kretanja studenata u centru grada okupljenih oko istraživanja, studiranja, pisanja, druženja u središnjoj knjižnici sveučilišta, dalje je navedeno.

-Uprava Sveučilišta i Studentski zbor ulažu znatne napore da osiguraju sredstava za nabavu knjiga i produljeni rad knjižnice i tako već godinama. Rad knjižnice u večernjim satima, kao i dostupnost ispitne literature u prostoru za korisnike je direktno financirano i potpomognuto sredstvima iz upisnina. Uz to županija Primorsko-goranska participira u tom godišnjem iznosu, prokomentirala je ovu pogodnost ravnateljica Sveučilišne knjižnice Lea Lazzarich, dodajući:

-Najmanje što knjižnica može zauzvrat učiniti svojim studentima jest osigurati svima besplatan upis i pristup njezinim uslugama. Knjižnica nije profitna ustanova, nema dovoljno sredstava, ali postoji zbog korisnika, primarno svojih studenata, a upravo oni su ključ kvalitetnog rada knjižnice. Davno sam već rekla da svako dobro sveučilište ima dobru sveučilišnu knjižnicu, a ovim postupkom besplatne članarine, nadam se, da se samo dodatno osnažujemo, zaključila je Lazzarich.

Studentska prehrana

Student servis

Slobodno vrijeme

error: Sadržaj je zaštićen !!