svjetionik.scri.hr

RADIONICA: Filmska naSTAVa na Filozofskom fakultetu u RijeciU suradnji Odsjeka za kroatistiku Filozofskoga fakulteta u Rijeci te Hrvatskoga filmskoga saveza, Filmska naSTAVa gostovat će na Filozofskom fakultetu u Rijeci. Radi se o jedinstvenom programu filmske pismenosti na području Republike Hrvatske.

Cilj je programa filmski odgajati mlade, stvarati filmski pismenu kinopubliku, pozitivno utjecati na ukupan položaj filma u obrazovnom sustavu Republike Hrvatske, a svime navedenim dati potporu hrvatskoj filmskoj produkciji i cjelokupnoj audiovizualnoj zajednici (više o projektu na poveznici https://filmskanastava.hfs.hr/).

Radionica će se održati 11. siječnja 2022. godine od 15 do 17 sati, u prostoriji F-601. 

Sastojat će se od kratkoga uvoda o novom kurikulu predmeta Hrvatski jezik i književnost te području Kultura i mediji, nakon čega slijedi praktični dio rada u kojem će voditeljica Margareta Đordić s polaznicima odraditi faze nastavnog sata analize i interpretacije filma, a na primjerima jednoga kratkometražnoga filma za osnovnu i jednoga za srednju školu.

Margareta Đordić diplomirala je kroatistiku i talijanistiku na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Radi kao nastavnica Hrvatskog jezika u XVI. gimnaziji, gdje vodi i filmsku grupu. Voditeljica je Digitalne filmske naSTAVe. Vanjska je suradnica Hrvatskoga filmskog saveza na obrazovnim i revijskim programima. Doktorandica je Poslijediplomskoga doktorskog studija znanosti o književnosti, teatrologije i dramatologije, filmologije, muzikologije i studija kulture Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Studentska prehrana

Student servis

Slobodno vrijeme

error: Sadržaj je zaštićen !!