svjetionik.scri.hr

UPOZNAJTE NAŠE OBJEKTE: Bistro Pravri – multifunkcionalan prostor s pogledom na Kvarner

Među novijim ugostiteljskim objektima SCRI -a zasigurno spada i Bistro Pravri – studentska menza Pravnog fakulteta u Rijeci, koja je otvorena 2015. godine, a nalazi se u prizemlju ovog objekta. Pravri je po otvorenju bio posljednji u nizu od 4 bistroa, koje je SCRI otvorio u periodu od dvije godine.

Ponuda – raznovrsna

Riječ je o multifunkcionalnom objektu koji radi i kao menza gdje se pripremaju jela sukladno Pravilniku o prehrani studenata uz korištenje iksica, ali i kao caffe bar. Posjetitelji imaju na izbor dnevno tri meni obroka te minimalno tri pojedinačna jela koja se mogu kombinirati s raznim prilozima. Tu je i ponuda raznih sendviča, kolača te toplih i hladnih napitaka, ali i drugih prehrambenih proizvoda kao što su – voće, jogurti, pudinzi i slično.

 

Posebnost objekta je moderni interijer i terasa koja se proteže cijelom dužinom uz glavno pročelje zgrade Fakulteta i pomno uređen okoliš, s pogledom na Kvarner i Učku.

Prije krize i do 400 obroka dnevno

Prije krize uzrokovane pandemijom koronavirusa ovaj Bistro imao je dnevni obrtaj od 350 pa do čak 400 obroka, a samo se za doručak znalo prodati i do 120 sendviča te kroasana. Menza ima jednu samoposlužnu liniju, koja radi radnim danom od 7.30 do 15 sati. Vikendom i blagdanom – zatvoreno. 

Najveći je interes za povrtna i mesna jela, a hrana se može naručiti i za van. Kuhinja je moderno opremljena, suvremenim uređajima poput konvektomata – radi se zapravo o pećnici čije su prednosti uvijek ista kvaliteta pripreme obroka te priprema bez ili s vrlo malo masnoća. Broj sjedećih mjesta u bistrou je 46 plus 50 mjesta na terasi. Dnevnu ponudu najbolje provjeriti na našoj mobilnoj aplikaciji. 

Inače, Pravri je izabran za referentni centar za pripremu jela bez ili s gotovo ništa ulja, zbog suvremene opreme koju ima u kuhinji.

SCRI dolazi studentima

– Naš koncept je da studenti svih riječkih fakulteta imaju u blizini restoran za studentsku prehranu ili barem buffet odnosno caffe bar. Prije je prevladavao koncept “centralnih restorana”. Dakle, studenti su nekad dolazili u SCRI, a sada SCRI dolazi njima. Međutim nisu svi fakulteti u mogućnosti ponuditi prostor za ugostiteljski objekt. Uglavnom otvaranjem niza objekata rezultiralo je zadovoljstvom studenata. Sada je novim generacijama naših korisnika sasvim “normalno” da mogu na fakultetu ručati te platiti povoljnu cijenu obroka, zahvaljujući subvencijama odnosno iksicama. S takvim poslovnim potezima SCRI je povećao ukupni svoj prihod, te je otvoreno 100 novih radnih mjesta, otkrio nam je ravnatelj Centra mr.sig. Dinko Jurjević.

Uskoro – otvorenje novih objekata

Na tom poslovnom tragu, SCRI se ponovo širi pa uskoro dolazi na Fakultet dentalne medicine, zatim na Ekonomski fakultet, ali i u centar Rijeke, na Korzo u prostor bivše Dječje knjižnice Stribor. (lj.h.)

Studentska prehrana

Student servis

Slobodno vrijeme

error: Sadržaj je zaštićen !!