svjetionik.scri.hr

ŽELJKO LOŠIĆ: Najvrjednija stvar je raditi s ljudima koji u tebe imaju povjerenja

Na portalu Svjetionik ugostili smo našeg Željka Lošića, poslovođu Caffe bara Kampus (ili kako ga mi od milja zovemo – Akvarij). Željko je u Centar došao prije šest godina, i kako nam kaže nema ugostiteljskog objekta u kojem nije radio niti posla kojeg nije obavljao. Stoga je sigurno poznato lice svim našim studentima.

Skoro ste preko 20 godina u ugostiteljstvu. Dug je to staž…

Da. Istina. Prije SCRI vodio sam klub na jednom preljepom otoku…

Nećemo reklamu otoka?

Ha, ha. Ne. Ali, dijelimo isto mišljenje o tom otoku. 🙂

Da, istina. 🙂 Predstavite se malo čitateljima.

Kao što ste već rekli – dugo sam u ovom poslu. Većinom sam radio u a la carte restoranima…A onda sam u jednom trenutku odlučio da se upustim i u poduzetničke vode. To je trajalo nekoliko godina – vrlo intenzivno razdoblje za mene, u svakom slučaju…

Onda je ovo velika razlika za vas?

Pa dobro sve ima svoje prednosti i mane. Radeći u SCRI veliki plus je taj što tu radiš s mladim ljudima. I sve je nekako uhodano. Ovdje sve ima drugačiji smisao. A imaš i vrijeme za sebe, koliko – toliko. Ali, ga ipak imaš. To ti s vremenom postane jako važno.

Kako počinje Vaš dan?

Svaki dan je drugačiji. Tu svi – sve rade. Ovdje stvari kreću od pripreme i slaganja ponude za taj dan- sendviča, kroasana, donuta, muffina, krema u čaši, voća…pa do prodaje istog.

Koliko Caffe bar pripremi kava, proda sendviča…

Kada je sezona naravno odnosno kada su tu studenti – dnevno prodamo preko 50 sendviča, više od 100 kava…Naravno ponuda se jako poboljšala, u posljednje vrijeme. Nudimo nešto novo i drugačije. Akvarij se orijentirao na zdrave opcije recimo u ponudi imamo ledeni čaj, bez šećera, aditiva, boja…

Sve treba biti svježe, lijepo izloženo, gdje će student kao krajnji korisnik ili bilo koji drugi gost – sve to vidjeti i na kraju kupiti odnosno konzumirati.

Ne treba zaboraviti da u moj posao ide i priprema ponude za slijedeći dan. Samim time treba koordinirati potrošnju i razmisliti što ti treba količinski za taj drugi dan. Recimo kako se bliži kraj akademske godine i kako studenti odlaze – neće se pripremati odnosno nuditi ista količina hrane…Istovremeno treba paziti na higijenu i na čistoću objekta, to nam je jako, jako važno.

Što je najstresnije u ovom poslu?

Najstresnije je raditi više poslova odjednom – s jedne strane naplaćuješ uslugu to jest imaš rad na blagajni, a istovremeno pripremaš kave, tost ti je u tosteru, voće u mikseru se miksa za smoothie…A sada su tu i ribice u akvariju na koje pazim. 😊

Potencijali ovog objekta?

Svaki objekt SCRI- a; ima neku posebnost i to treba prepoznati i onda razvijati. Kod ovog objekta posebnost je ta što osim ugostiteljskog objekta – ujedno se radi o prostoru koji se koristi kao prezentacijsko – konferencijski centar. Mislim da je to super.

Poruka?

Najvrjednija stvar je raditi s ljudima koji u tebe imaju povjerenja. Mislim da je to u ovom poslu najvažnije.

(Ljiljana HLAČA, Leda LISTEŠ ČARGONJA)

Studentska prehrana

Student servis

Slobodno vrijeme