Prije početka nove akademske godine, Studentski centar Rijeka napravio je uistinu nekoliko hrabrih koraka osobito kada je riječ o uvođenju novih slastica u ponudu. Studentske menze u percepciji vanjskih gostiju obično baš i nemaju status ugostiteljskih mjesta u kojima se može naručiti odlični kolač ili torta, no, čini se da se i to polako mijenja.
Barem kada je riječ o riječkom Studentskom centru.
Ponuda slastica tijekom rujna obogaćena je još jednom novom vrstom – radi se o slastičarskom klasiku – kremšniti, čiju recepturu ponovno potpisuje naš slastičar Marko Stojević.
To već u startu garantira nešto drugačiju izvedbu kolača te njegov izgled: stoga se kremšnita u restoranima SCRI nudi bez prhkog tijesta kao završnog sloja, a koji slijedi nakon šlaga, već se u opciju stavilja mrvičasta struktura istog.
Navedena kombinacija ovom desertu daje prozračnost i neočekivanu laganu teksturu.
Drugi kreator sreće koji dočekuje studente od ove jeseni je čokoladna kocka s laganom mliječnom kremom prelivenom čokoladnim preljevom. Radi se naravno o kinder pinguinu – za neke sinonimom djetinjstva. Mliječno punjenje na kakao biskvitu uvijek je ukusan zalogaj koji garantira svježi predah tijekom cijelog dana.
Nova doza poigravanja s ponudom, koja na svim razinama pokušava biti maštovita i kreativna, očituje se i u novom nazivlju torti – stoga od ove akademske godine torte Centra nose nešto drugačije nazive, ali je okus ostao isti.
Ponuda torti: čokolada lješnjak, šumsko voće, lješnjak, kikiriki, nutelina, kokos i qu bueno – nova je desertna lista Studentskog centra Rijeka.
U pripremi je još slastičarskih noviteta, stoga pratite naše medijske platforme te budite informirani. (ljiljana hlača, foto: leda listeš čargonja)