Studentski centar Rijeka, a u koordinaciji s Odjelom interne revizije i kontrole i inspekcije HACCP, uvodi nova jela u svoju ponudu.
Riječ je o jelima koja će se pripremati od povrća, proteina, gljiva ili na bazi mlijeka.
– Neka nova jela se mogu očekivati na našim jelovnicima već početkom listopada jer se paralelno radi i javna nabava za njih. Novi obroci obogatit će naše menu-e, te općenito i našu vege ponudu, izjavila je rukovoditeljica Odjela interne revizije i kontrole i inspekcije HACCP Anita Mavrinac – Klarić.
Od pastrve pa do meksičke mješavine
Konkretno, radi se o jelima – kao što su odrezak od kelja, varivo od poriluka zatim uvodi se riječna riba točnije pastrva, meksička mješavina (kukuruz šećerac, mrkva, grašak, zelena mahuna te crvena i zelene paprika). Tu je i jelo zapečene gljive sa sirom.
Kao opcija za doručak studenti će uskoro moći naručiti griz na mlijeku, riža na mlijeku s čokoladnim mrvicama, te preklopljene pizze
Složen postupak
Postupak uvođenja jela zapravo je vrlo složen; pretpostavlja prethodnu pripremu po propisanim normativima kuharice, a zbog čega su u tijeku ogledna pripremanja i degustacije najavljenih noviteta, po našim kuhinjama.
Uz rukovoditeljicu Odjela, na uvođenju jela sudjeluju kuhari naših ugosititeljskih objekata i radnice Odjela – Antonela Belančić te Maja Mačinković. (lj,h., foto: Odjel interne revizije i kontrole i inspekcije HACCP)