svjetionik.scri.hr

KAMPUS: Krenule studentske zabave u Akvariju, evo kako nam je bilo ove subote

Studentski život nosi brojne obveze, ali na svu sreću i puno dobre zabave. Iako Rijeka ima zanimljivih mjesta za večernji izlazak, svako novo ime u toj ponudi zasigurno je pravo osvježenje.

A kada smo već kod te teme, znaš li da se od ove akademske godine možeš zabaviti i na sveučilišnom kampusu, u Akvariju, a u organizaciji Studentskog centra Rijeka?

Oni koji su bili već znaju o čemu pričamo; a za one koji još nisu – samo možemo reći da je iza nas već nekoliko takvih događaja – a bit će ih još.

Nakon partyja koji je održan povodom početka akademske godine kada nas je zabavljao DJ Sale 4 Love, zatim Dana karijere, organizirana je zabava uoči Noći vještica, a ove subote 5. studenoga ugostili smo bend Trio Marinero. S obzirom na atmosferu i dobru posjećenost – čini se da je to bio pun pogodak.

Inače, za zabave SCRI – a nije potrebno plaćati ulaz, a za raspored evenata jedino što trebaš jest – pratiti naše društvene kanale. I to je to. Ništa jednostavnije, zar ne?

Nakon ove subote možemo reći da smo se uhodali, a novo partijanje već nam se polako približava; i to ovog petka, 11. 11., kada će se u Akvariju s početkom u 20:30 sati održati brucošijada Pomorskog fakulteta u Rijeci.

Za glazbu će biti zadužen – Tu i Tamo Bend.

– Već sam prethodno bila na zabavama koje je organizirao Studentski centar Rijeka, pa sam tako bila i na ovoj posljednjoj koja se održala ove subote, a koja je za mene bila i više nego uspješna i to zbog glazbe uživo, otkriva nam Ivana. Kako sam smještena u SN Trsat, zabave u blizini zapravo su super stvar za mene – jer ne moram do grada :), dalje nam je rekla Ivana, koja na upit što je za nju dobar tulum – odgovara: pjesme domaćice plus glazba uživo. 🙂

Pozitivnu reakciju s nama podijelila je i Dragica, koja nam veli da je sve bilo pogođeno, od glazbe pa do cijena, za koje dodaje da su baš studentske. Na upit što misli – je li na fešti bilo više onih studenata koji su smješteni u domu ili su prevladavali oni koji su – kako se to već kaže – “na stanu”, Dragica odgovara:

-Po mojoj procjeni najviše je bilo studenata kod su smješteni u domu. Bilo je i onih koji su smješteni u IGK -u. Zapravo svi u društvu, kasnije su komentirali kako nam je bilo super, dodaje Dragica. Otkrivajući da je za zabavu saznala preko naših društvenih mreža odnosno preko Facebooka i Instagrama, koje redovito prati.

– Već sam bila na vašim feštama, no ove subote sam se zadržala nešto duže. Što za reći – jako odlična zabava, bend je bio super, dobar odabir pjesama, svi žanrovi su bili zastupljeni, sve za svaku pohvalu. Nemam stvarno kritika. Ako bi mogao još koji puta doći ovaj bend, bilo bi super, a za ubuduće bilo bi dobro kada bi se održavale neke tematske večeri, savjetuje studentica Sara.

Student radiologije Ivan dodaje da su ovakvi događaji pravo osvježenje za sam kampus, nakon “korona perioda”.

-Vibra je zaista bila više nego odlična. Bend je pjesmama definitivno osvježio već ustaljeni repertoar na koji su svi studenti navikli izlaskom u grad, što je dodatno poboljšalo atmosferu i veselje među nama. Nakon silnih restrikcija vezanih za druženje i izlaske u vezi s covidom ovakva događanja za mlade itekako su dobrodošla. Jer svima nama je za vrijeme tmurnih lockdown vremena falilo upravo ovakvih susreta. Tako da – od sada očekujem – da će se nastaviti ovakvim tempom, zaključak je našeg sugovornika. (lj.h., foto: I.D. Iličić, video: I.D.Iličić)

Studentska prehrana

Student servis

Slobodno vrijeme