svjetionik.scri.hr

BUDI PROMJENA: U goste nam dolazi Udruga Dira, postani njihov volonter

Sutra, u srijedu 6. ožujka u restoranu Kampus, a u organizaciji Službe za organizaciju slobodnog vremena u goste nam dolazi Udruga Dira.

Udruga Dira osnovana je u Rijeci s ciljem pomoći djeci s teškoćama u razvoju i poticanje njihovog harmoničnog razvoja, a cilj posjeta je prezentacija rada, te upoznavanje s mogućnostima volontiranja.

-Cilj nam je omogućiti djeci iz Rijeke i okolice, kao i iz susjednih županija i otoka kvalitetan rad te podršku i edukaciju za njihove roditelje, članove obitelji i ostale osobe koje sudjeluju u provođenju aktivnosti njihovog svakodnevnog života, ističu u Udruzi.

U rad Udruge uključeni su stručnjaci i volonteri raznih profila, organiziraju se edukacije za rad s djecom s teškoćama u razvoju, igraonice, kreativne radionice, individualne terapije te omogućuje provedba ostalih programa i aktivnosti putem grupnog i individualnog rada usmjerenih na sveobuhvatni pristup u radu s ciljem da svako pojedino dijete dostigne svoj maksimalni potencijal.

Studenti kroz volonterizam u jednoj takvoj udruzi mogu puno naučiti, s obzirom da Udruga Dira provodi individualne i grupne terapije, organiziraju su kreativne radionice i sportske aktivnosti, održavaju se edukacije i radionice za roditelje i stručnjake te organiziraju izleti i druženja za članove.

Budi dio promjene, postani volonter Udruge Dira.

(foto; privatna zbirka)

Studentska prehrana

Student servis

Slobodno vrijeme