Danas je Dan palačinki, a mi ga obilježavamo s posebnom ponudom 1+1 gratis.
Platiš jednu, a druga je gratis.
U ponudi su palačinke s punjenjem – čokolada, marmelada i bijeli namaz!
Obilježavanje ovog dana postala je tradicija u brojnim zemljama. No, nije poznato kako je došlo do toga. Povijest palačinki vodi nas u prapovijesno doba kada je pračovjek pripremao nekakvo tanko tijesto te ga pekao na kamenu.
Danas postoje razne varijacije ove slastice.
U Americi su palačinke debele i suhe pa se najčešće prelijevaju s način slatkim recimo vrlo često se koristi javorov sirup, u Engleskoj palačinke su pak tanke i prelijevaju se limunom i šećerom. Skandinavci rade palačinke nešto manjeg omjera, a u Indoneziji palačinka je tijesto koje se puni povrćem – mrkvom i kupusom. Kinezi tanka tijesta nalik palačinkama obično serviraju uz neka njihova važna jela kao što je pekinška patka.
No, svaka čast svim tim okusima – ali nema bolje od one klasične palačinke koja je premazana marmeladom ili čokoladom ili čokoladom s malo oraha. Ova kombinacija kod nas u Hrvatsku dolazi pod utjecajem Mađarske odnosno Austrije.