svjetionik.scri.hr

DJ SALE 4 LOVE: Kada dođem na pult ništa nije unaprijed smišljeno, sve ide uživo

Ove subote, 15. listopada na Kampusu u našem prostoru Akvarij s početkom u 20 sati održat će se Welcome Kampus Party na kojem će se za glazbeni štimung pobrinuti  – DJ Sale 4 Love. Pripremljen je i bogati popratni tematski program Jack Danielsa s nagradnim igrama, a ulaz je slobodan.

DJ Sale nije nepoznato ime u riječkim krugovima i među onima koji vole “partijati”, a naša zabava je prava prilika da ga još jednom predstavimo.

Kada smo se dogovarali za ovaj razgovor rekli ste mi da spadate u staru školu DJ-a? Što to zapravo znači?

To znači da DJ ima puno znanja u muzici i nije mu problem miješati glazbena razdoblja i stilove. Veliki fond glazbe u glavi, ali i veliko iskustvo za ljude, filing za publiku.

Da li se nešto posebno pripremate za nastup ili je sve stvar publike odnosno trenutka?

Nema neke posebne pripreme. Donosim svu glazbu sa sobom i kako me okrene tako i bude. A to znači da možemo krenuti s rock n’ rollom, a završiti na house. Uglavnom, ja kada dođem za pult, ništa nije unaprijed smišljeno – sve ide uživo. Ma gdje god me bace – ja se snalazim.

Tko je zapravo Sale i kako je došlo do onoga “4 Love”?

U vrijeme kada sam počinjao već je postojao jedan DJ Sale, a kako sam dodao onaj nick 4 Love više ni sam ne znam. Bila su to vremena kada je to bilo popularno.


Inače, DJ Sale je DJ koji radi 32 godine i nema gdje nisam puštao glazbu na području Kvarnera i Istre, Zagreba, po Kvarnerskim otocima, Krku, Pagu na Zrću – bio sam recimo rezident u Kalypsu…Ma, ima toga jako, jako puno. Ni sam ne znam gdje sam sve puštao glazbu…😊 Kada gledam svoj CV – ponekad se i ja iznenadim da sam tu bio.

Što Vas najviše inspirira u glazbi?

Kvaliteta.

Kako to prepoznajete?

Kvaliteta mi uđe uho. Odmah. Kada dobijem neki novi materijal, prevrtim ga i odmah osjetim ima li on nešto ili nema. Ne postoji neka stvar koja je kod mene konstanta – sve je to stvar večeri. Ponekad sam sebe iznenadim.

Uzori?

Teško bih u tom kontekstu nešto izdvojio. Svi se mi međusobno pratimo.

A hrvatska scena?

Hrvatska scena je po tom pitanju jaka, ali mi smo mala zemlja i ne dolazimo do izražaja koliko bi mogli. Imamo DJ -eje koji bi mogli raditi svugdje u svijetu i koji bi mogli puno bolje raditi, nego oni koji se kao zovu zvijezde. Imao sam prilike vidjeti strana gostovanja – vrlo često je to program iz USB sticka. Žalosno.

Hajdemo pozvati ekipu na naš hepening

Pa može. Dođite na party ove subote, na Kampus u 20 sati. Uf, već znam da će nam sigurno biti dobroooo. Vidimo se!

(razgovor; Lj. HLAČA, foto: Leda Listeš Čargonja)

Studentska prehrana

Student servis

Slobodno vrijeme