svjetionik.scri.hr

Ekipa Pomorskog fakulteta u Rijeci pobjedila na Studentskoj Fiumanki!

Nakon tri dana jedrenja Pomorski fakultet pobjednik je 3. Studentske Fiumanke.  U ovogodišnjem natjecanju sudjelovalo je 16 timova koje su činili studenti i djelatnici Sveučilišta u Rijeci. 

Tijekom dvodnevnih kvalifikacija održano je 6 regata, a 6 najuspješnijih posada jedrilo je danas u finalnim jedrenjima. Finalisti su odjedrili 3 regate nakon kojih je najuspješnija bila posada Pomorskog fakulteta.

Drugoplasirana je posada Fakulteta zdravstvenih studija dok je prošlogodišnji pobjednik Fakultet dentalne medicine ovoga puta završio na trećem mjestu. Četvrto mjesto zauzeo je Učiteljski fakultet, peti je Fakultet za fiziku, a na šestoj poziciji je posada Sveučilišta u Rijeci.

Prijelazni pokal pobjednicima kao i pehare najuspješnijim posadama u ime Sveučilišta u Rijeci uručila je prorektorica za digitalizaciju i razvoj Sveučilišta u Rijeci prof. dr. sc. Senka Mačešić. Čestitamo svim posadama na izvrsnim rezultatima i zahvaljujemo na sudjelovanju u ovom zanimljivom natjecanju. Ova regata ne samo da promiče sport i zdrav natjecateljski duh, već i jača veze među studentima različitih fakulteta kao i fakulteta i zajednice.

Studentska prehrana

Student servis

Slobodno vrijeme