svjetionik.scri.hr

SLOBODNO VRIJEME: Najvljena Ljetna priča iz Benčića, pripremljene radionice, šetnje, izložbe…

Od 17. lipnja pa do 31. srpnja 2024. u riječkom kvartu kulture trajat će prva Ljetna priča iz Benčića, koja donosi raznoliki program s najrazličitijim edukativnim, kreativnim i kulturnim formatima za male i velike posjetitelje.

Ovo je prvo ljeto Art-kvarta Benčić koje okuplja Palaču Šećerane s Muzejom grada Rijeke, Muzej moderne i suvremene umjetnosti, Dječju kuća s Art-kinom, Gradskim kazalištem lutaka i Dječjim odjelom Stribor, ali i novu zgradu Gradske knjižnice Rijeka, a sve su zgrade sada povezane novouređenim okolišem.

-Ovo je ljeto po mnogočemu posebno – prvo je koje u “Benčiću” nije gradilište s dizalicama, prvo s novom dinamičnom knjižnicom i prvo kojeg će niz riječkih ustanova, kreativaca, znalaca (…) od 17. lipnja pa do kraja srpnja gotovo svaki dan ugrađivati neku novu kreativnu ili pametnu nit u taj jedinstveni kvart. Koji neki počinju zvati i parkom što nam je posebno drago”, navodi se u najavi Gradske knjižnice Rijeka.

Ono na što se kroz “Ljetnu priču iz Benčića” ističe kao posebnost su različiti su radionički susreti za sve generacije – od obnove stolica, sadnje povrća, slikanja, rezanja, blentavosti i ozbiljnosti…

Detaljan program dostupan je na na portalu Gradske knjižnice Rijeka, a s obzirom na to da je na pojedinim događanjima broj sudionika ograničen, ne zaboravite se na vrijeme prijaviti putem online obrasca!

“Ljetnu priču iz Benčića” organiziraju Gradska knjižnica Rijeka, Muzej moderne i suvremene umjetnosti, Gradsko kazalište lutaka Rijeka, Art-kino i Muzej grada Rijeke uz potporu Grada Rijeke te cijelog niza suradnika i partnera.

Ulaz na svew aktivnosti su besplatne.

Studentska prehrana

Student servis

Slobodno vrijeme