svjetionik.scri.hr

FILOZOFSKI FAKULTET: Od slijedeće akademske godine u Rijeci kreće studij medijske pismenosti

Od slijedeće akademske godine na Filozofskom fakultetu kreće studij medijske pismenosti. Riječ je o poslijediplomskom specijalističkom studiju, trajat će četiri semestra te nositi 120 ECTS bodova, a moći će ga upisati 40 polaznika koji će naposljetku steći titulu specijalist medijske pismenosti.

Studij je nastao u suradnji Katedre za interdisciplinarnu filologiju Odsjeka za kroatistiku i Riječke stilističke škole, istraživačko-edukativnoga centra pri Filozofskom fakultetu.

-Suvremeni mediji pred nas donose nove izazove, a Filozofski fakultet Sveučilišta u Rijeci odlučio je odgovoriti na te izazove pokretanjem Specijalističkog poslijediplomskog studija medijske pismenosti od sljedeće akademske godine. Studij u koncepcijskom smislu nudi teorijski pogled na društvene i kulturne dimenzije digitalnih medija, kritički i analitički pristup digitalnim sadržajima, ali i kreativnu praksu razvijanja novih digitalnih sadržaja. Ova se specijalizacija stoga može skladno nadograditi na čitav niz profesija – od nastavničke do novinarske; od PR-a do upravljanja – te unaprijediti radne učinke zaposlenih djelatnika u raznolikim sektorima“, kazala je tom prilikom doc. dr. sc. Cecilija Jurčić Katunar s Filozofskog fakulteta u Rijeci.

Studentska prehrana

Student servis

Slobodno vrijeme