svjetionik.scri.hr

FOND “Zlatko i Joyce Balković”: Ugrabi stipendiju za Harvard, rok je 17. veljače

Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti ovlaštena je institucija za predlaganje kandidata za dodjeljivanje stipendije iz Fonda “Zlatko i Joyce Baloković Scholarship Fund” za poslijediplomski studij na Sveučilištu Harvard.

Stipendija se dodjeljuje studentima iz Republike Hrvatske za studiranje na bilo kojoj školi ili odjelu Sveučilišta Harvard.

Nakon prijedloga Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, nadležni organ Sveučilišta Harvard potvrđuje kandidate, dozvoljava upis i određuje visinu stipendije. Postupak upisa na Sveučilište Harvard obavlja sam kandidat u jesen prije objavljivanja natječaja za stipendiju.

Molba se šalje Upravi Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, a mora sadržavati:

-potvrdu (dokaz) o prijavi za upis na Sveučilište Harvard u akademskoj godini 2023./2024. (ime škole i programa na koji se kandidat/kinja prijavio/la), životopis, diplomu o završenom visokoškolskom studiju.

Iznimno će se uzimati u obzir kandidati koji su u mogućnosti dostaviti dokaz da će diplomski studij završiti do lipnja 2023. godine, preporuke dvoje sveučilišnih profesora;
motivacijsko pismo, potvrdu o poznavanju engleskoga jezika (TOEFL, IELTS ili dr.).

Ukoliko je kandidat već upisan na Sveučilište Harvard (traži stipendiju za drugu godinu školovanja), molimo priložiti dokaz o završenoj prvoj godini studija. Za dodjelu stipendije mogu se javiti i kandidati koji su već upisani na Sveučilište Harvard, ali su odgodili početak studiranja za godinu dana.

Svi dokumenti, osim preporuka koje mogu biti i na engleskom jeziku, dostavljaju se na hrvatskom jeziku na adresu: Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti, Trg N. Š. Zrinskog 11, PP 139/2, Zagreb, napomena: za Balokovićevu stipendiju, u papirnatom obliku i u elektroničkom obliku na adresu: sivcic@hazu.hr.

Natječaj je otvoren do 17. veljače 2023. godine.

Dodatne informacije mogu se dobiti e-mailom: sivcic@hazu.hr. Sretno!

Studentska prehrana

Student servis

Slobodno vrijeme