svjetionik.scri.hr

FOTO NATJEČAJ SCRI – a: Fotolov gotov – najboljima nagrade


Fotolov – nagradni natječaj za studente riječkog Sveučilišta i Veleučilišta kojeg provodi grupa čiSTO% Studentskog centra Rijeka – je gotov, a najbolji radovi su nagrađeni.

Stručni žiri u sastavu prof. mr. art. Želimir Hladnik s Akademije primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci, mr. sig. Dinko Jurjević ravnatelj Studentskog centra Rijeka te voditeljica foto grupe Baltazar Vanja Korica sudjelovali su u odabiru najboljih.

Tako je odlučeno da:

prvo mjesto zauzme fotografija pod naslovom Zima, autorice Katarine Vujović, na drugom mjestu se pozicionirala fotografija pod nazivom Slunjčica studentice Kristine Hodak, a treće mjesto zauzeo je rad Eme Beletić pod nazivom – Pozlaćeni skup.

Eko foto projekt

Podsjetimo, Fotolov je eko foto projekt SCRI –a, koji ima za cilj kroz fotografiju promovirati važnost očuvanja okoliša, podignuti svijest o štetnosti korištenja umjetnih materijala (osobito plastike), ali ukazati na ljepote naše Primorsko – goranske županije – zelenog šumskog (Gorski kotar) te plavog morskog (Kvarner) dijela.

Natječaj grupa uvijek raspiše s krajem akademske godine i on ostaje otvoren tijekom cijeloga ljeta – tako da studenti imaju dovoljno vremena za fotografiranje i „lovljenje“ naj motiva. Inače, na ovogodišnji Natječaj prijavilo se čak 16 osoba.

Nagrade pokon bon i noćenje

Nagrade su – za prvo mjesto poklon bon u iznosu od 300 kuna koji se može potrošiti u Student shopu SCRI -a te besplatno noćenje za jednu osobu u planinarskoj kući Frbežari, druga nagrada je poklon bon u iznosu od 200 kuna koji se također može potrošiti u Student shopu, a treća nagrada je poklon bon u iznosu od 100 kuna.

Jedna zajednička fotografija s dodjele…

Na dodijeli nagrađene autorice su podijelie svoja iskustva o tome kako su nastali njihovi radovi. Fotografija treće nagrađivane autorice Eme Baletić nastala je jednog sunčanog dana u njenom riječkom vrtu.

Autorica Katarina Vujović istaknula je svoju povezanost sa gradom Rovinjem iz kojeg potječe te mjesto u kojem je nastala njena pobjednička fotografija. Fotografija je nastala jedne zimske večeri u posebnom trenutku kada su na nebu u istom trenutku bili vidljivi Venera i Mjesec.

Sljedeće godine očekuje nas novi foto natječaj fotolov, a do tada će grupa čiSTO% pripremati nove ekološke projekte.

Studentska prehrana

Student servis

Slobodno vrijeme