svjetionik.scri.hr

SLOBODNO VRIJEME: Pub kviz, večer društvenih igara, kulturna srijeda ili trčanje – odaberi našu aktivnost i zabavi se!

Služba za organizaciju slobodnog vremena Studentskog centra Rijeka za ovaj tjedan pripremila je uistinu pregršt aktivnosti. Reklo bi se za svakog ponešto. Većina aktivnosti se pokreće temeljem želja studentata odnosno studentica koji su sudjelovali u anketi “Što želiš raditi u slobodno vrijeme?”. Neke od aktivnosti će se održavati jednom mjesečno.

Pa krenimo redom.

Ponedjeljak, 25. listopada.

Tjedan započinjemo s nagradnim Pub kvizom, a koji će se održati u prostorijama caffe bara Kampus “Akvarij” s početkom u 19 sati.

Predviđeno trajanje kviza je do dva sata. Nagrade za osvojena prva tri mjesta su: za 1. mjesto: 7 palačinki u objektima Studentskog centra Rijeka, za 2. mjesto: 6 kava u objektima Studentskog centra Rijeka, a za 3. mjesto: 5 pita sa sirom odnosno pita sa sirom i špinatom u objektima Studentskog centra Rijeka. Prvi kviz će voditi studentica Anja s Filozofskog fakulteta u Rijeci.

Utorak, 26. listopada

Nastavljamo dalje – nekako u istom ritmu zabave i učenja, ali s nešto sporta.

Tako smo za utorak pripremili dvije aktivnosti – Školu trčanja na Kampusu, vol.3 (popodne) te za navečer – Večer društvenih igara, koja će se održati najprije na Kampusu na Trsatu.

Za Večer društvenih igara rekli bi neki napokon jer – upravo ova aktivnost prije pandemije bila je među studentima najbolje prihvaćena. Nema prijava za ovaj događaj, ali je broj osoba ograničen.

A što reći za Školu trčanja koja se uspjela održati i tijekom pandemije?

Škola trčanja se država dva puta tjedno, a trajati će sve do 1. veljače.

Srijeda, 27. listopada

Dolazimo do sredine tjedna, a u srijedu je na rasporedu jedna naša nova aktivnost – Kulturna srijeda, a koja previđa obilazak riječkih kulturnih ustanova.

Ovu prvu Kulturnu srijedu otvorit ćemo obilaskom riječkog kazališta – HNK Ivana p. Zajca.

Svi sudionici na kraju posjeta će dobiti besplatnu kartu za jednu predstavu, a predviđena je i jedna mala radionica na temu kako unaprijediti kazališnu ponudu za studente. Prijave se zaprimaju na bit.ly/kulturnasrijeda1.

HNK Ivana pl. Zajca poseban po tome što objedinjuje četiri umjetničke grane: Hrvatsku dramu, Operu, Balet i Talijansku dramu te je time i jedino kazalište u Hrvatskoj s profesionalnim manjinskim ansamblom (talijanskim). HNK Ivana pl. Zajca danas je društveno angažirano kazalište, kazalište koje uključuje svoju publiku u različite programe te socijalno osjetljivo kazalište. Predviđena je i radionica na temu kako unaprijediti kazališnu ponudu.

Nakon kulture, poslije podne je rezervirano za Nordijsko hodanje – još jedna naša sportska aktivnost koja će se održati u 16.20 sati. Okupljanje zainteresiranih će biti ispred zgrade Uprave Studentskog centra (R. Matječić 5). Prijavi se putem poveznice.

Dan završavamo s Večeri društvenih igara, ali ovog puta ovaj događaj se seli u SN Ivan Goran Kovačić. Ponudu društvenih igara možete pogledati i na našim stranicama na sljedećoj poveznici.

Četvrtak 28. studenoga

Za kraj tjedna, a prije nešto dužeg vikenda zbog blagdana – još jedna tura Škole trčanja.

I što smo vam rekli – za svakoga ponešto. Pratite naše društvene mreže, posebice Facebook stranicu Slobodno vrijeme – Studentski centar Rijeka, portal i prijavljujete se na naše događaje. (lj.h,)

Studentska prehrana

Student servis

Slobodno vrijeme