svjetionik.scri.hr

GRAD PO MJERI MLADIH: Pozivaju se mladi na kavu s gradonačelnikom – prijavi se!

Pozivaju se svi mladi koji žele nešto promijeniti u gradu, iskoristiti sredstva iz Fonda za mlade Grada Rijeke, ili pak pokrenuti neku novu inicijativu u svom kvartu.

Radi se o projektu “Grad po mjeri mladih”, a kojeg u suradnji s Gradom Rijeka provodi Centar tehničke kulture Rijeka i Udruga Delta.

Projekt mladima u dobi od 15 do 30 godina nudi mogućnost da se aktivno uključe u Program za mlade Grada Rijeke. U sljedeće dvije godine planirano je čak 12 događanja, ali – prva je kava!

Na kavi s gradonačelnikom Markom Filipovićem mladi će moći saznati što je to Program za mlade, zašto je on bitan Gradu Rijeci, ali i kakvu kavu voli riječki gradonačelnik Marko Filipović, gdje je pije, kakav je bio kada je bio mlad, koje su mu stvari bile važne, kako je postao aktivan u svojoj zajednici.

Nakon kave, svi sudionici bacit će se na posao i podrobnije upoznati s Programom za mlade, točnije njegovim trima razvojnim stupovima: obrazovanje i (samo)zapošljavanje mladih, dobrobit i osamostaljivanje mladih te poticanje, osnaživanje i dijalog s mladima.

Metodom world caffea i ugodnim druženjem s ambasadorima Programa za mlade (predstavnicima različitih odjela Grada Rijeke) uz koordinaciju iskusnih youth workerica zajednički će se promozgati svaki razvojni stup te načini kako potaknuti bolju suradnju mladih i predstavnika Grada Rijeke u realizaciji Programa za mlade koji će uistinu i odgovoriti na njihove potrebe. Na kraju tog intenzivnog dana, zaključci će se objediniti i prezentirati jedni drugima, a možda i zaštitnom licu Ureda riječkog gradonačelnika – mačku Mišku.

Na Kavu s gradonačelnikom mladi se mogu prijaviti putem online prijavnice (https://forms.gle/SFkqSy36WQCCMhaj6) sve do petka, 24. veljače 2023., u 12 sati. (lj.hlaca)

https://www.mojarijeka.hr/wp-content/uploads/2023/02/kava_s_gradona%C4%8Delnikom-1.jpg

Studentska prehrana

Student servis

Slobodno vrijeme