svjetionik.scri.hr

I STUDENTSKI CENTAR POMAŽE STRADALIMA U POTRESU: Krenuo kombi hrane, potrepština, a uplaćen je i novacPotres u Petrinji, s razornim utjecajem u Glini te Sisku ujedinio je Hrvatsku, pomoć pristiže iz svih krajeva naše zemlje, a svoj doprinos odlučio je dati i Studentski centar u Rijeci, uz podršku Sveučilišta u Rijeci koji je odmah reagirao, organiziravši sabirni centar za prihvat robe, a koji se nalazi u sklopu Filozofskog fakulteta u Rijeci na Kampusu.

Jučer je uplaćen novčani iznos u vrijednosti od 7.000 kuna, a prošlog tjedna je krenula donacija – kombi pun hrane, zatim potrepština kao što su deke te higijenskih artikala.

Uz ravnatelja SC RI mr.sig. Dinka Jurjevića, spomenutu akciju iskoordinirale su djelatnice Centra – Neža Kurilić, rukovoditeljica Smještajnih kapaciteta i Anita Josipović, rukovoditeljica Odjela nabave, uz skladišnu službu.

– Spremnost koju smo osjetili kod drugih građana došla je i do nas. Ljudi su stradali, uništena im je cijela imovina koju su stvarali cijeli svoj život, izloženi na ulici u teškim životnim uvjetima s neizvjesnošću i strahom. Dobra je stvar da smo imali mogućnost da odmah reagiramo jer je tim ljudima pomoć potrebna istog časa, izjavio je ravnatelj mr.sig Dinko Jurjević.

Otkrivajući da se razmatra mogućnost da studenti zahvaćenih područja budu oslobođeni od plaćanja domskog smještaja ali i prehrane. No više o tome će biti riječi kroz naredni period jer su pregovori u tijeku, unutar Zajednice studentskih centara RH. 

Inače, nastavljaju se aktivnosti vezane za prikupljanje donacija – aktualan je javni poziv upućen djelatnicima Studentskog centra putem društvenih mreža i kroz internu email adresu, a svoj doprinos mogu dati i njegovi korisnici. 

Zainteresirani za volontiranje više informacija mogu dobiti putem Volonterske mreže UNIRI -a, dok je preporuka da se novčane donacije uplaćuju u državni proračun Republike Vlade na račun: HR12 1001 0051 8630 0016 0; Državni proračun Republike Hrvatske,s pozivom na broj odobrenja: HR68  5444 – OIB uplatitelja.

Svaki doprinos je dobrodošao!, apel je SC -a u Rijeci.

Studentska prehrana

Student servis

Slobodno vrijeme