svjetionik.scri.hr
Škola trčanja na Kampusu

REKREACIJA PO GUŠTU STUDENATA: Završena Škola trčanja, sportska aktivnost na Kampusu

Završila je Škola trčanja na Kampusu – aktivnost koju je organizirala Služba za organizaciju slobodnog vremena.

Organiziranje Škole inicirali su upravo studenti, koji su početkom ovog semestra u anketi „Što želiš raditi u slobodno vrijeme? – izrazili želju za ovakvim “druženjima”.

-Iako smo planirali nekoliko sportskih aktivnosti i sportskih natjecanja, morali smo se prilagoditi epidemiološkim situacijama te smo odgodili sva kontaktna sportska događanja za neka bolja vremena. Daljnjim razmišljanjem došla nam je ideja za organizacijom Škole trčanja na Kampusu i tako je, srećom, sve krenulo. – rekao nam je Kruno Topolski, voditelj Službe za organizaciju slobodnog vremena.

Škola trčanja na Kampusu trajala je dva mjeseca

Sportski susreti održavali su se od listopada do prosinca 2020. godine odnosno trčalo se utorkom i četvrtkom. Prijavilo se više od 30 studenata. No, zbog pandemije ipak je odlučeno kako će u prvom krugu Škole sudjelovati prvih 15 prijavljenih studenata.

-Početkom prosinca, zbog novih epidemioloških mjera, morali smo promijeniti način rada te su prekinuti organizirani treninzi grupe. No, unatoč velikom entuzijazmu i volji sudionika odlučeno je da ćemo nastaviti do kraja na nešto drugačiji način. Tako je trener slao svim članovima grupe daljnje upute za treniranje, otkriva nam Kruno.

Škola trčanja na Kampusu iz perspektive studentice Maše

Tijekom Škole neki studenti su s obzirom na situaciju otišli kući, neki su odustajali ili su morali svoje obaveze prilagoditi sportskim susretima. No jedna studentica je odradila svaki trening, a pojedini članovi grupe su je nazivali zamjenicom trenera.

Riječ je o Maši, studentici Tehničkog fakulteta u Rijeci, koja nam u ovom kratkom razgovoru otkriva svoje iskustvo.

Što te motiviralo za prijavu te dolazak na svaki trening ?

Za prijavu u Školu trčanja na Kampusu sam se odlučila jer sam (vjerojatno kao i većina studenata) stalno pokušavala početi trčati sama. No, bilo mi se teško motivirati te sam smatrala da je Škola trčanja odličan način za postizanje rutine. Nakon odrađenog prvog treninga, upoznavanja sjajne ekipe i trenera, odlazak na trening bio mi je gušt. 

Kako ti je bilo sudjelovati na ovoj aktivnosti i koje trenutke ćeš zapamtiti?

Jako mi je drago što sam se prijavila i sudjelovala u Školi trčanja na Kampusu, osim naučene tehnike trčanja i steknute kondicije, stečena su i nova prijateljstva. Pamtit ću zauvijek naša druženja, šale, čaj na igralištu nakon treninga te koliko ne volim žablje skokove. Također, drago mi je i ponosna sam što smo svi nastavili odrađivati treninge samostalno, usprkos nepovoljnoj epidemiološkoj situaciji.

Da li preporučila sudjelovanje studentima na ovoj aktivnosti i zašto?

Svakako bi preporučila sudjelovanje u sljedećim ciklusima Škole, ne samo zbog zdravlja, već zbog super atmosfere i druženja. Znam da zvuči kao klišej, ali trčanje je uz druge studente zaista lakše i zabavnije. Osim toga, aktivnost je besplatna, tako da nemate što izgubiti.

Nadamo se da Vas je Maša motivirala te da ćete se odazvati sljedećem pozivu za sudjelovanje. Do tada uživajte u blagdanskom ugođaju i ne zaboravite se kretati.

Studentska prehrana

Student servis

Slobodno vrijeme