svjetionik.scri.hr

LJETNE AKTIVNOSTI: Deset zabavnih ideja za slobodno vrijeme

Ljeto donosi lijepo vrijeme – toplinu, vedro nebo i puno vremena za zabavu. Pregršt je opcija kako maksimalno iskoristiti ovo opuštajuće godišnje doba, a ovo je deset naših prijedloga:

1. Vožnja biciklom

Bicikliranje je zabavna, brzo ostvariva i zdrava aktivnost koja nam osigurava izlazak na svježi zrak. Bicikl ukoliko poželite možete voziti sami, no s obitelji i/ili prijateljima ova aktivnost postaje još zabavnija! Kombinacija ugodnog s korisnim? Zašto ne.

2. Odlazak na plažu

Ukoliko ste te sreće da se nedaleko od vas nalazi plaža (bilo morska ili riječna) onda opcija za zabavu je svakako osvježavajući kupanjac. Pažljivim izlaganjem suncu naše tijelo reagira proizvodnjom vitamina D i smanjenjem krvnog tlaka, što povoljno djeluje na cjelokupan organizam. No, sunčanje nije jedina opcija koju imate pri odlasku na plažu – i piće u hladu djeluje opuštajuće. Odlučite se za ono što vam najviše odgovara.

3. Sport na otvorenom

Postoje različiti sportovi koji se igraju ili se mogu igrati na otvorenome. Predlažemo odbojku na pijesku, košarku ili badminton.

4. Jutarnja/večernja šetnja

Opustite se laganom šetnjom u blizini vašeg doma, bilo to ujutro ili navečer. Po ljeti je lakše uživati u prirodi kada je sunce malo slabije. A već samo pisali koliko je važno boraviti na svježem zraku.

5. Piknik

Zašto ne iskoristiti dobro vrijeme za organizaciju jednog piknika? To nije nimalo staromodna stvar. Hrana je tu ponekad sporedna stvar – opet je važno druženje.

6. Ljetno štivo

Opuštanje uz dobru knjigu također je jedan od boljih načina kako ispuniti vrijeme – pogotovo ljeti. Zato smo za vas izdvojili nekoliko ljetnih štiva koje vrijedi pročitati – a to provjerite klikom na ovaj link.

7. Planinarenje

Planinarenje je prekrasan način da uronite u prirodu. Noseći samo ono što vam je potrebno za taj dan, možete otkriti ljepotu prirode kojim god tempom vam odgovara. I, to sve uz malo planiranja i pripreme. Na internetu možete istražiti mnoštvo staza za planinarenje u Hrvatskoj, a sve što vam je potrebno nakon toga je malo organizacije, oprema i želja.

8. Dnevni izlet

Dnevni izleti podrazumijevaju izlete od jednog dana, a ujedno predstavljaju vrstu zabavne aktivnosti s kojom otkrivate ljepote prirode, ali i gradova u svojoj okolici. Ukoliko se nalazite u Rijeci saznajte više klikom na ovaj link koji su naši prijedlozi u tom slučaju.

9. Karting

Ukoliko vam fali malo adrenalina – tu je karting. Sve više gradova nudi ovu adrenalinsku aktivnost. Istraži ponudu trka u svojoj neposrednoj blizini i uživaj!

10. Koncerti

Ljeto je idealno za koncertne događaje (a tu su i ljetni festivali). Sigurno je da ćete naći nešto što vam žanrovski odgovara jer je ljeti raspon programa uistinu raznolik.

Studentska prehrana

Student servis

Slobodno vrijeme