svjetionik.scri.hr

MI SMO TU: Počinje Festival mladih riječkih glumaca – podržite ih!

Sutra, u utorak 29. srpnja, započet će Festival “Mladi glumci gradu Rijeci”, koji traje sve do 2. srpnja.

U izvedbama sudjeluju studenti prve i druge godine Akademije primijenjenih umjetnosti i njezini bivši studenti.

Festival donosi ispitnu predstavu smjera Gluma i mediji, a pod nazivom – Pokret (predstava će se održat na adresi S. Krautzeka 83).

U srijedu je na programu ispitna predstava “Glembajevi” (dvorana Filodrammatice, u 18 sati) i autorska monodrama koju izvodi glumica Sara Blažić, Marta Rak i Bruna Lovrenčić, pod nazivom “Ličnost u izgradnji”.

U četvrtak, 1. srpnja iza zgrade Akademije na Kampusu održat će se karaoke i lipsync, a nakon toga projekcije studentskih filmova – Movie night. Posljednji dan Festivala gledatelji mogu pogledati autorski projekt Klare Modrić nastao prema motivima S. Becketta, “U iščekivanju”.

Ulaz je besplatan na sve izvedbe, uz obaveznu rezervaciju na email: mggri2021@gmail.com.

– Festival je nastao uz veliku pomoć profesora s Akademije smjer “Gluma i mediji”. Još su prijašnji, naši profesori Rade Šerbedžija i Lenka Udovički poticali ovakve projekte i učili nas kako da stvaramo prostor za izvedbu u gradu Rijeci. Cilj je ukazati da mladim glumcima treba izvedbeni prostor, zato se predstave izvode na različitim lokacijama u gradu, rekla nam je Ana Marija Brđanović, organizatorica ovog projekta.

Detalji Festivala dostupni su i na plakatu. (LJ. H.)

Studentska prehrana

Student servis

Slobodno vrijeme