svjetionik.scri.hr

SPORT NA KAMPUSU: Završio drugi ciklus Škole trčanja na Kampusu

Završio je drugi ciklus Škole trčanja na Kampusu, a koja se održavala tijekom ljetnog semestra, Ova aktivnost se organizirala u sklopu Službe za organizaciju slobodnog vremena studenata Studentskog centra Rijeka te se provodila od mjeseca travnja do kraja lipnja.

Aktivnost koja se održavala uživo

Unatoč nepovoljnoj epidemiološkoj situaciji, ali opet nakon što su malo popustile mjere, krenulo se s organizacijom drugog ciklusa Škole. I ovaj put njezin trener bio je student Ivo s Ekonomskog fakulteta u Rijeci, ujedno i član atletskog kluba “Kvarner” iz Rijeke.

-Iako smo ovaj put krenuli kasnije nego što smo htjeli, uspjeli smo održati dva mjeseca kvalitetnih i raznovrsnih treninga. Nadam se da sam uspio pokazati da trčanje i kardio trening ne moraju biti monotoni, te da svi mogu kroz redoviti rad (čak i “samo” dva puta tjedno) napredovati i biti bolja/zdravija verzija sebe. Zahvaljujem se svima koji su sudjelovali i omogućili organizaciju drugog izdanja škole trčanja, nadam se da ćemo se opet vidjeti idući semestar. – rekao je za Svjetionik Ivo, voditelj Škole trčanja na Kampusu.

Trenuci spoznaja i saznanja

U Školi je sudjelovalo oko 20 studenata/ica koji su odrađivali treninge svakog utorka i četvrtka na Otvorenom igralištu Kampus. Sudionici koji su sudjelovali u Školi bili su različitih kondicijskih sposobnisti i s raznih sastavnica Sveučilišta i Veleučilišta u Rijeci.

Jedna od sudionica svoje je iskustvo opisala; “To su bili trenutci puni spoznaja i saznanja. Bilo mi je teško, ali nakon nekog vremena shvatilš da ti svatko želi pomoći da izvučeš najbolje. Ekipa je bila draga i sretna sam da sam sama sebi dokazala da ja to mogu.”

Prva Škola trčanja na Kampusu održana je tijekom zimskog semestra, o čemu smo pisali ranije, te koja je pokrenuta temeljem interesa studenata kroz anketu “Što želiš raditi u slobodno vrijeme?”. Anketa se provodi početkom svakog semestra te koja služi da studenti se istraže potrebe i želje studenata za različitim aktivnostima slobodnog vremena.

Novi ciklus Škole trčanja već u listopadu

-Početkom zimskog semestra očekuje nas nova anketa “Što želiš raditi u slobodno vrijeme?” te se veselim svim idejama i željama studenata/ica. Kako su i do sada studenti/ce isticali/e želju za organizacijom škole trčanja te uz odlične povratne informacije, siguran sam da će Škola trčanja ponovno naći svoje mjesto među aktivnostima slobodnog vremena. – izjavio je Topolski, voditelj Službe za organizaciju slobodnog vremena studenata.

Studentska prehrana

Student servis

Slobodno vrijeme