svjetionik.scri.hr

NOVA USLUGA: Opustite se u “Mindfulness kutku” u Sveučilišnoj knjižnici Rijeka

Sveučilišna knjižnica Rijeka predstavlja novi Mindfulness kutak – kutak u kojem se možete opustiti i napuniti baterije. Nalazi se u znanstveno-istraživačkoj čitaonici i otvoren je od 9:00 do 00:00 radnim danom, subotom od 9:00 do 23:00 i nedjeljom od 9:00 do 20:00 sati. 

Stres je neizbježan dio studentskoga života. Biti student znači da se mnogi po prvi puta odvajaju od obitelji i dolaze u novu sredinu. Također se stvara potreba za uspjehom na fakultetu. Umjerene količine stresa smatraju se pozitivnima i dobra su motivacija. Ipak, u većini se slučajeva radi o velikim količinama stresa, koji mogu ostaviti dugotrajne posljedice na psihičko i tjelesno zdravlje, ističu u Sveučilišnoj knjižnici.

Iako Sveučilišna knjižnica ne može nadomjestiti razgovor s psihologom i stručnim osobama o problemima koji vam zadaju stres, ona vam može pomoći u opuštanju i njegovanju vašeg mentalnog zdravlja. 

Stoga vas pozivamo da se opustite u našem novom Mindfulness kutku, koji se nalazi na samome kraju znanstveno-istraživačke čitaonice.

Što sve možete raditi u Mindfulness kutku: 

  • Udobno se smjestite na naše fotelje i čitajte svoju knjigu u miru, ili meditirajte.
  • Poslužite se našim knjigama o wellbeingu, njezi mentalnoga zdravlja, meditiranju, sreći, prevenciji stresa, tjeskobe itd.
  • Ponesite slušalice i pomoću QR koda skenirajte poveznicu za kratke meditativne videe.
  • Ako vas “puca” kreativnost, poslužite se našim bojankama za odrasle i bojicama i opustite se.
  • Družite se s kolegama. 

Vidimo se!

Studentska prehrana

Student servis

Slobodno vrijeme