svjetionik.scri.hr

SKC: Otvara se izložba – Draga umjetnosti, gdje si?

U Galeriji SKC se u subotu, 15. lipnja, s početkom u 19 sati, otvara izložba pod nazivom „Draga umjetnosti, gdje si?“. Izložbu predstavljaju studentice i studenti završne godine diplomskog studija Povijesti umjetnosti na Filozofskom fakultetu u Rijeci u sklopu kolegija Muzejsko-galerijska praksa koji se ovaj semestar odvijao u Galeriji SKC.

Cilj je izložbe povećati svijest o prisutnosti umjetnosti na Kampusu, istražiti suživot umjetnosti i posjetitelja te stanara Kampusa i idejno obogatiti kulturni sadržaj Kampusa poticanjem posjetitelja na iznošenje vlastitih prijedloga vezanih uz odabir medija u kojem bi bili izrađeni novi umjetnički radovi na Kampusu i njihov smještaj.

Posjetitelji izložbe moći će pogledati rezultate istraživanja studenata koji uključuju mapiranje mjesta na kojima se nalaze umjetnički radovi na Kampusu te, pomoću triju različitih boja, označene stupnjeve njihove prepoznatljivosti među posjetiteljima i stanarima kvarta.

Kako bi dodatno potaknuli posjetitelje i stanare Kampusa na promišljanje o umjetnosti prisutnoj u tom kvartu, studentice i studenti organiziraju dvije aktivnosti.

Prva je radionica „Kad se male ruke slože“ koja će se održati u Galeriji SKC u petak, 14. lipnja, od 17 do 19 sati. Druga aktivnost je šetnja po Kampusu „Gdje je umjetnost Kampusa?“ koja će se održati istog dana kada i otvorenje izložbe, odnosno 15. lipnja, s početkom u 16:30 ispred recepcije Studentskog naselja Trsat i očekivanim trajanjem do 18 sati. 

Studentska prehrana

Student servis

Slobodno vrijeme