svjetionik.scri.hr

NOVI HORIZONTI: Prijavi se za YUFE STUDENTSKO PUTOVANJE

YUFE programi nude studentima mogućnost da prošire svoje horizonte. Mreža 10 mladih europskih sveučilišta nudi mogućnost da pohađaju kolegije diljem Europe, volontiraju i razvijaju profesionalne vještine. Marina Martin Blanco, trenutno živi u Njemačkoj i pohađa kolegije diljem Europe. Ona se nada da će program biti jedan korak naprijed prema ostvarenju budućih ciljeva.

Prijave traju do 30. listopada 2022. Posjeti YUFE web stranicu za više informacija.

Marina je iz Španjolske studentica dvopredmetnog studija Prava i Poslovne administracije na Sveučilištu Carlos III u Madridu. Iako je već I dvopredmetni studij dovoljno izazovan, Marina je svejedno odlučila pridružiti se YUFE priči. Upravo zbog toga nije oklijevala kada je pročitala o YUFE programu u sveučilišnom newsletter-u već se odmah prijavila: “Bila sam znatiželjna, tako da sam odmah posjetila YUFE web stranicu i veoma se brzo uvjerila da se prijavim”.

YUFE otvara vrata

Najvažniji razlog zašto se Marina pridružila YUFE studentskom putovanju je prilika da razvija vještine koje će joj biti korisne u budućnosti: “Uzbudljivo je raditi na vlastitim vještinama. Razvijanjem poslovnih vještina i učenjem novih jezika, mogu se prijaviti za radna mjesta u europskim institucijama”.

Već je sudjelovala u brojnim aktivnostima YUFE programa koje joj pomažu u postizanju zadanih ciljeva: “Ovaj semester pohađam dva dodatna kolegija: Globalna pravda na Sveučilištu u Antwerpu, i Privlačnost tržišta rada na Sveučiištu Nicolaus Copernicus u Poljskoj”. Marina je također slušala predavanja YUFE Akademije o poduzetništvu, bankarstvu i blagostanju. Ali njezino putovanje ne završava ovdje: “Također, uskoro planiram započeti učenje Francuskog jezika”.

Razmjena: fizički i online

YUFE mreža dopušta studentima da studiraju diljem Europe. Prednosti online kolegija su veoma jasne: putovanje više nije obavezno da bi studirao u različitim državama odjednom. Dobro je znati da i dalje postoji mogućnost fizičke razmjene, što je Marina i iskoristila: “Jako sam zahvalna na ovim mogućnostima. Upoznavanjem međunarodnih studenata, i tijekom fizičke razmjene i online, dobila sam mogućnost istraživati nove ideje i razmjenjivati znanje. To je izvanredna prilika”.

Motivirajuće i korisno

Oblikovanje vlastitog studijskog programa može se činiti komplicirano, ali YUFE pruža podršku studentima i pomaže im tijekom cijelog procesa: “Veoma ih je lako kontaktirati. Kad god sam imala pitanje brzo su odgovorili i pomogli mi u pronalaženju pravog odgovora”. Također, Marina je u stalnom kontaktu i s drugim studentima: “Imamo različite WhatApp grupe. Na taj način si međusobno pružamo podršku I pomažemo kada god netko naiđe na neki izazov, od različizih kolegija, predavanja ili bilo što povezano sa studentskim životom”.

Pronađi sve o YUFE studentskom putovanju na sljedećoj poveznici. Pridruži se YUFE mreži i otkrij svijet različitih mogućnosti.

Studentska prehrana

Student servis

Slobodno vrijeme