svjetionik.scri.hr

EUSPEN: Student Tehničkog fakulteta ostvario uspjeh na međunarodnom natjecanju

Student Tehničkog fakulteta u Rijeci, Niko Plantak ostvario je značajan uspjeh na međunarodnom natjecanju EUSPEN Talent Programme, prenosi službena stranica Tehničkog fakulteta u Rijeci.

Međunarodna znanstveno-stručna udruga European Society for Precision Engineering and Nanotechnology (EUSPEN – https://www.euspen.eu/) bila je organizator studentskog natjecanja EUSPEN Talent Programme (https://www.euspen.eu/talent-programme/) otvorenog posebno nadarenim studentima diplomskih i poslijediplomskih studija, u pravilu tehničkih i prirodnih znanosti. U čak 18 europskih zemalja, te uz sudjelovanje i studenata iz SAD i Japana, je na osnovu prijava odabrano do 5 nacionalnih predstavnika.

Koordinator aktivnosti na razini Republike Hrvatske bio je prof. dr. sc. Saša Zelenika s Tehničkog fakulteta, a ovogodišnji sudionici natjecanja bili su studenti našeg fakulteta Petar Malnar, Ela Marković i Niko Plantak.

Tako odabrani studenti su svrstani u međunarodne timove od po 3-4 sudionika koji su zajednički radili na zahtjevnom tehnološkom problemu vezanom uz potrebe tvrtke LEGO Systems.

Međunarodno prosudbeno povjerenstvo je onda odabralo najbolja tri tima koja su pozvana da u listopadu prošle godine u sjedištu LEGO-a u Billundu u Danskoj da prezentiraju svoja rješenja, na osnovu čega je proglašen i apsolutno najbolji tim.

Na kraju je proglašen pobjedničkim timom ekipa Ninjago gdje je, uz kolege sa Sveučilišta u Dublinu u Irskoj, s DTU u Danskoj, sa Sveučilišta Strathclyde iz Glasgowa u Škotskoj, aktivan član bio i kolega Niko Plantak s konstrukcijskog usmjerenja diplomskog studija strojarstva Tehničkog fakulteta u Rijeci (https://www.euspen.eu/2021-euspen-talent-programme-challenge/).

– Niko Plantak uz osobne kvalitete, pokazao je i dokazao i kvalitetu obrazovanja kojega je stekao na Tehničkom fakultetu Sveučilišta u Rijeci te time dao značajan doprinos međunarodnoj vidljivosti naše institucije i Hrvatske, dalje je navedeno na web stranici Fakulteta.

Studentska prehrana

Student servis

Slobodno vrijeme

error: Sadržaj je zaštićen !!