svjetionik.scri.hr

Mr. DINKO JURJEVIĆ: Bili smo tim koji je puno radio, novom ravnatelju želim puno uspjeha u daljnjem radu

Povodom odlaska s mjesta ravnatelja SCRI mr. Dinko Jurjević sastavio je priopćenje, koje prenosimo u cijelosti:

S obzirom na to da mi danas, 31.05.2022. godine, ističe treći mandat ravnatelja Studentskog centra i ujedno zadnji radni dan u Studentskom centru najprije bih čestitao na izboru novoizabranim ravnatelju gospodinu Goranu Manestru, kojemu mandat započinje sutra, 1. lipnja. Ovom prilikom zahvalio bi se i suradnicima u Studentskom centru i šire na suradnji svih ovih godina. Bili smo tim koji je puno radio.

Što se tiče mog odlaska postoje interpretacije da odlazim u mirovinu na zasluženi odmor, međutim ukoliko bude zdravlja, a ozljeda na radu koju sam doživio prije nekoliko mjeseci otežava mi rad za računalom i sl. zbog ozljede desne šake, ja ću i nadalje nastojati raditi na više područja. Dvadeset godina sam, prije zaposlenja u Studentskom centru, radio niz stručnih poslova u Hrvatskoj i mnogim europskim državama, imam niz državnih ispita i certifikata i prakse pa bih sada to iskoristio.

Već sam više puta napisao da sam imao sreće da sam sa suradnicima proširio Studentski centar Rijeka (SC) najmanje za četiri puta, a prvenstveno me veseli 110 novih, trajnih radnih mjesta i obitelji koje su ovdje ostale. Proširenje subvencionirane prehrane značilo je bolji standard studentima, ali i veći priliv novca u Rijeku i šire. Pokrenuo sam i gospodarsku djelatnost te otvorio i hostel i pokrenuo ljetno iznajmljivanje ležajeva, otvorio trgovinu.
Također bih istaknuo moja iskustva s raznim ”privatnicima” koji su htjeli preuzeti našu praonicu rublja, teretanu, hostel, caffe bar, ketering, trgovinu, organizaciju izleta i sl.

Godinama sam se tome odupirao i samostalno pokretao i održavao djelatnosti u okviru SC te ujedno i zapošljavao naše radnike. Mi uspješno vodimo domove, hostele i restorane najveće u široj okolini i znamo taj posao. Imamo i jaku gospodarsku aktivnost.


Kao primjer jednog našeg većeg posla naveo bih i organizaciju za Europske sveučilišne igre Zagreb-Rijeka 2016. godine, gdje je SC Rijeka bio domaćin, smjestio 1.400 sudionika te organizirao prehranu za njih i domaće ekipe. Naselje Trsat tek je bilo otvoreno s nizom nedostataka, a kasnila je i oprema. Naša ekipa je sve dobro odradila. U prilogu je slika s pohvalama za naš rad.

Najnovija inflacija i kriza radne snage te godine covida nisu promijenile naše poslovanje. Plaće su bile redovne iako se mjesecima nije radilo. Sada u krizi radne snage niti jedan ugostiteljski radnik nije otišao od nas u proteklom periodu iako su zasipani ponudama.
Jedan kuhar je otišao u Njemačku, ali se vratio u SC.


Uočio sam da se u ovom periodu, da bi došli do radnika treba napustiti tradicionalnu shemu po kojoj veće plaću imaju radnici s većom stručnom spremom. Plaću treba diktirati tržište rada. Zato sam otvorio radna mjesta s većim brojem bodova za kuhare, skladištare, radnike održavanja i pomoćne radnike i unaprijedio ih. Posla i nadalje ima puno i svom nasljedniku želim puno uspjeha na tom polju. Studenti moraju dobiti uslugu, a radnici plaću.

Po mom odlasku ostaje u SC uhodana ekipa s istaknutim voditeljima pojedinih cjelina i to Ljiljana Badurina, Ivana Gaćina, Filip Jurman, Neža Kurilić, Anita Mavrinac Klarić i Vesna Pilepić te Anita Josipović, Alen Kasić, Marinko Mrkonjić, Irena Rumora, Matija Leskovar. Tu su i svi drugi vrlo sposobni radnici. Voditelji objekata, naselja, bistroa itd,, kao podrška novom ravnatelju.

U vezi mog odlaska rekao bih da želim ići u nove izazove i da su tri mandata dovoljna za svakog. Što se tiče mojih godina života moram napomenuti da se naša sredina, pa i akademska, prema starijim radnicima odnosi neadekvatno. To nije dobro jer nemamo dovoljno mladih, a stare diskriminiramo po godinama. Postoji predrasuda da su samo mladi progresivni i da donose napredak. Međutim, uglavnom ja sam bio pokretač informatičkog, tehnološkog i medijskog i drugog napretka u SC.

SC Rijeka je tako prvi u odnosu na druge centre formirao informatičku službu, uveo elektronsko poslovanje, uveo korištenje društvenih medija u poslovanje, podizanje online ugovora, IOS i android aplikacije, pokrenuo portal, elektronsku prijava na natječaj, zatim uveo korištenje solarne energije i sl. Sve je to doprinijelo boljem standardu studenata.

Trebaju nam radnici svih godina da bi dobro poslovali.

Povodom odlaska iz SC-a, u petak 27.05.2022. godine, je organizirana zajednička marenda na Kampusu. Pozdrav s radnicama i radnicima Centra je bio inspirativan. Odlazim sa velikom poklonjenom slikom punom simbolike i lijepom čestitkom, te puno toplih riječi. Sve je to došlo na kraju moga mandata kada više nitko nema neki drugi motiv za iskazivanje ovakvog
mišljenja. Lijepo je bilo raditi sa takvim suradnicima. Prvenstveno mi je stalo da naši radnici zadrže posao i barem ovakav standard kao do sada, možda i bolji. A studenti barem ovakav standard kakav sada imaju. Nimalo laka zadaća.

mr. DINKO JURJEVIĆ

Studentska prehrana

Student servis

Slobodno vrijeme

error: Sadržaj je zaštićen !!