svjetionik.scri.hr

REMONT RESTORANA INDEX: Znatna sredstva uložena u opremu i sitni inventar

U svrhu podizanja kvalitete pripreme i prosluživanja hrane, Studentski centar Rijeka investirao je u novu ugositeljsku opremu i sitni inventar restorana Index – najstarije riječke studentske menze.

Budući da je postojeća bila dotrajala, od ove akademske godine kuhinja je opremljena s dva rashladna ormara (stari ormari su bili još iz kraja 80 – tih), kupljen je novi plinski kotao od 150 litara te plinski štednjak s 4 plamenika. Nabavljena je plinska jednokoritna odnosno dvokoritna fiteza te električni otvarač za konzerve.

Od sitnog inventara – nabavljen je novi pribor za jelo (noževi, vilice, čaše, zdjelice za juhu i slično) te je prostor dobio i novu komunalnu opremu (koševi za otpatke).

Restoran Index ima dva puta godišnje remont – zimi i ljeti, a uvijek se u vrijeme manjeg obima posla to jest tijekom ljeta unutrašnjost objekta kompletno čisti – radi se o kuhinji. sali za posluživanje, zatim se popravlja ili sanira inventar, zidovi se liče, te se obavlja servis svih električnih uređaja.

Kao posebnost ove godine treba izdvojiti sanaciju drvenih stolova (oko 20 – tak komada), koji su dobili novo ruho, budući da su prebrušeni i prelakirani.

Tijekom remonta posebna pažnja se posvećuje i odmašćivanju napa i ventilacijskih kanala s obzirom da se radi o zakonskoj osnovi temeljem Zakona o zaštiti od požara. Ovaj posao obično traje desetak dana, inače se obavlja u svim kuhinjama Centra, a zadatak odrađuje specijalizirana tvrtka. (lj.h.)

Plinski štednjak s 4 plamenika.

Studentska prehrana

Student servis

Slobodno vrijeme

error: Sadržaj je zaštićen !!