svjetionik.scri.hr

REZULTATI JAVNOG POZIVA: Najviše projekata prijavila Udruga studenata biotehnologije

Stručno Povjerenstvo odabralo je studentske projekte za 2022. godinu koji će se financirati iz naknada koje se ostvaruju temeljem Zakona o obavljanju studentskih poslova. Popis projekata s imenima prijavitelja kao i pravila oko financiranja istih te iznosi dostupan je ovdje.

Od 31 projekta odabrano je njih 27.

Podsjetimo, Studentski centar Rijeka u suradnji s Povjerenstvom za raspodjelu naknade za posredovanje pri obavljanju studentskih poslova temeljem javnog poziva pozvao je studente i studentske organizacije da se prijave za financijsku potporu u provođenju aktivnosti ili projekata iz područja kulturnih, sportskih, znanstvenih i edukacijskih aktivnosti koje isključivo provode studenti i studentske organizacije te su isključivo namijenjene studentima.

Edukacija i mješovita aktivnost

Strukturno ove godine – najviše projekata odnosilo se na edukacijsku odnosno mješovitu aktivnost.

Najvredniji su ove godine bili studenti Udruge studenata biotehnologije Sveučilišta u Rijeci -USBRI. Oni su naime prijavili čak devet projekata, a najviše sredstva po pojedinom projektu dobila je Udruga Riteh Racing Team.

Potaknuti studentski aktivizam

-Prijavom projekata želimo potaknuti studentski aktivizam, a svakom studentu koji ima želju odnosno ideju pružamo pomoć i podršku kako bi se ona i konkretizirala. U tome nam pomažu i stariji studenti, kroz model mentorstva. Naša Udruga je jako aktivna, ima oko 160 članova, a prepoznati smo i na drugim Fakultetima pa se mnogi mladi priključuju našem radu. Želimo na najbolji način iskoristiti studentske dane, što više ostaviti traga, stjecati iskustva te obogatiti studentski život, izjavila je predsjednica Udruge studenata biotehnologije Lana Par, koja se tom prilikom osvrnula i na radionice pisanja projekata koje je organizirao Studentski centar Rijeka. U tom kontekstu je rekla da je pola sudionika na radionicama dolazilo iz njihove Udruge te da se radilo o korisnom iskustvu – jer se cijela priča mogla vidjeti i iz perspektive onih koji čitaju i ocjenjuju projekte.

Podsjetimo, cilj je ovakvim Pozivima dati poticaj studentima i studentskim organizacijama u provođenju što većeg broja aktivnosti, a u svrhu poboljšanja studentskog standarda i njihove kvalitete života tijekom studiranja na Sveučilištu u Rijeci.

Studentska prehrana

Student servis

Slobodno vrijeme

error: Sadržaj je zaštićen !!