svjetionik.scri.hr

OBILJEŽAVANJE 50. JUBILEJA: Sljedeći tjedan održat će se Rijeka tehnologije, manifestacija koja popularizira znanost

Ova 2023. godina je jubilarna za riječko Sveučilište, budući da ono slavi 50. – ti rođendan.

Povodom rođendana – od 30. siječnja do 4. veljače 2023. godine održat će se manifestacija „Rijeka tehnologije“ koju Sveučilište organizira sinergijski sa svojim sastavnicama:

Tehničkim fakultetom, Građevinskim fakultetom, Pomorskim fakultetom, Fakultetom informatike i digitalnih tehnologija, Fakultetom za matematiku, Fakultetom za fiziku i Centrom za mikro- i nanoznanosti i tehnologije te u suradnji s Centrom tehničke kulture i Domom mladih Rijeka.

Cilj „Rijeke tehnologije“ je promocija i popularizacija obrazovanja i znanosti na području tehničkih i prirodnih znanosti kako bi najšira javnost dobila uvid u izvanredna recentna tehnološka postignuća u Rijeci.

Tijekom manifestacije znanstvenici i nastavnici će govoriti o svome radu, dok će građani imati priliku iz prve ruke upoznati se s riječkim tehnološkim postignućima. Doista, tehnologije i rezultirajuće inovacije generiraju dodanu vrijednost, prihode i zapošljavanje talenata u RH i Rijeci.

-Javnost će imati priliku vidjeti kako ustrajan, predan i često, timski rad edukatora te mladih i iskusnih znanstvenika dovodi do impresivnih rezultata i razvoja naprednog te gospodarski prosperitetnog društva, ali i da svi zajedno damo doprinos razvoju Rijeke i regije kao pametnih, održivih i uključivih središta RH i šire europske regije, istakli su organizatori.

Više o programu i u prilogu. (lj.h.)

Studentska prehrana

Student servis

Slobodno vrijeme