svjetionik.scri.hr

ODVAJANJE: Evo kako lakše prebroditi čežnju za domom?

Ako si i ti jedan od studenata koji su upisali fakultet u drugom gradu te se bojiš kako ćeš se s time nositi, a postoji mogućnost da te uhvati čežnja za domom – evo par savjeta kako se i to može riješiti.

Inače, nostalgija za domom uobičajeno je iskustvo, osobito za one koji po prvi puta odlaze od svojeg doma – u jedno posve novo okruženje.

  1. Ostani u kontaktu sa svojom obitelji i prijateljima – to je zapravo najbolji lijek da se prebrodi taj osjećaj. U tomu ti svakako može pomoći i tehnologija. A toga ne nedostaje.
  2. Izgradi mrežu potpore te se okruži ljudima – izolacija nije nikako dobra
  3. Istraži i u poznaj grad u kojem studiraš – kako bi ga kroz studij počeo doživljavati kao svoj drugi dom
  4. Brini o sebi – pazi na prehranu, vježbaj, dovoljno spavaj te boravi u prirodi.
  5. Ako misliš da ti je potrebna ipak pomoć – potraži je.

U sklopu riječkog Sveučilišta djeluje Sveučilišni savjetovališni centar, koji svim studentima i djelatnicima Sveučilišta u Rijeci pruža stručnu psihološku pomoć i podršku u postizanju akademskih uspjeha, povećanju efikasnosti studiranja i unapređenju kvalitete života.

Pored individualnog i grupnog savjetovanja koje se provodi s ciljem prevladavanja različitih teškoća, savjetovalište nudi i različite edukativne aktivnosti, kao što su predavanja, radionice, tribine, letci i brošure.

Sretno!

Studentska prehrana

Student servis

Slobodno vrijeme