svjetionik.scri.hr

PET PO PET I MIJENJAMO NJIHOV SVIJET: Započela kampanja za socijalno uključivanje djece ispod ruba siromaštva

U srcu grada Rijeke, udruga Centar za kulturu dijaloga (CeKaDe) svojim sugrađanima nastoji pružiti i priliku za bolji život. Ova neprofitna organizacija civilnog društva posvećena je borbi protiv siromaštva i socijalne isključenosti te promicanju vrijednosti građanske solidarnosti i društvenog dijaloga.

Program socijalnog uključivanja Moje mjesto pod suncem udruga provodi već 9 godina, a postao je simbol nade i podrške za obitelji koje žive u lošijim socijalnim i ekonomskim uvjetima. Namijenjen je djeci i roditeljima, pružajući im sustavnu razvojnu podršku u stjecanju znanja i vještina te omogućavajući sudjelovanje u aktivnostima koje bi im inače bile nedostupne.

Ovaj vrijedan program već godinama mijenja živote obitelji diljem Rijeke, ali s porastom obitelji koje žive ispod ruba siromaštva, potreba za podrškom nikada nije bila veća.

Kroz svoje aktivno sudjelovanje i podršku, Sveučilište u Rijeci omogućilo je proširenje programa Moje mjesto pod suncem i doprinijelo njegovom uspjehu u zajednici osiguravajući prostor u kojem se program provodi. Ova značajna podrška omogućila je kontinuiranu pomoć obiteljima u potrebi u adekvatnom i sigurnom prostoru, stvarajući tako pozitivan utjecaj na njihove živote i zajednicu u cjelini.

Sveučilište u Rijeci time je pokazalo svoju predanost društvenoj odgovornosti i podršci programima koji doprinose socijalnom uključivanju i dobrobiti zajednice.

Sada se pokreće trajna kampanja prikupljanja sredstava kako bi se osiguralo da program Moje mjesto pod suncem postane dostupan svakoj obitelji koja ga treba: PET PO PET I MIJENJAJMO NJIHOV SVIJET.

Kampanja poziva sve građane, tvrtke i institucije da se pridruže ovoj hvalevrijednoj inicijativi i pruže podršku našim najpotrebitijim sugrađanima. Svaka donacija, bez obzira na njezinu veličinu, doprinosi stvaranju bolje budućnosti za djecu i njihove obitelji.

Moje mjesto pod suncem je značajna i važna inicijativa civilnog društva koja zaslužuje potporu svih dionika, kako bismo barem malo pridonijeli da tu djecu učinimo sretnom ili bar sretnijom djecom. – izjavila je Snježana Prijić Samaržija, rektorica našeg sveučilišta.

Svi zainteresirani za podršku ovom programu mogu posjetiti mrežnu stranicu.

…jer pet po pet – i mijenjamo njihov svijet!

Studentska prehrana

Student servis

Slobodno vrijeme