svjetionik.scri.hr

PRODAVAČICA STUDENT SHOPA ZRINKA SERTIĆ: Studenti kupuju sve, ali najviše vole slatko

Uvijek nasmijana i dobre volje prodavačica Zrinka Sertić dočekuje studente i djelatnike Studentskog centra u Rijeci, Sveučilišta u Rijeci u Student shopu, trgovni mještovite robe, koja se nalazi kraj caffe bara Kampus (“Akvarij”).

Student shop je s radom započeo još 2016. godine a pruža uslugu kupnje na gotovinu ili kartice nešto iz asortimana higijenskih potrepština, sredstava za čišćenje i pranje, slatko-slanog snacka, školskog pribora, bonova za telefon i slično. Radno vrijeme dućana je od 8.30 do 16.00 sati. Subotom, nedjeljom i praznikom dućan ne radi.

Ponuda se redovito obogaćuje, budući da se vodi računa o iskazanim potrebama kupaca. Kako SC Ri gradi priču oko poslovanja bez plastike, u dućanu se jedino ne može kupiti jednokratni plastični pribor ni najlon vrećice.

–   Jako sam zadovoljna ovim poslom. Mogla bih reći da su iza mene divne četiri godine. Studenti su puni energije, uvijek spremni za pomoć, s njima je lagano, veli nam naša sugovornica.

Priznaje da joj je ovo iskustvo rada u trgovini do sada najljepše.

Na upit što se najviše kupuje, Zrinka nam odgovara da nema pravila. Kada je kiša najbolje idu kišobrani, no roba se stalno „vrti“, a studenti nekako najviše vole kupovati slatko.

Otkriva nam da i ova trgovina ima svoje velike i male trenutke.

– Bude tu svega i suza kako zbog tuge jer ispit nije prošao baš najbolje tako i zbog radosti, jer se diplomiralo, jer je studij završio, ili se na pismenom našlo gradivo koje se na svu sreću naučilo. Ima i onih koji se dođu pozdraviti nekim darom, buketom cvijeća, jer je druženju došao kraj, veli nam Zrinka.

Ali, to je tako – jedna generacija otiđe druga dođe – a za pultom kupce Student shopa – uvijek će ih dočekati nasmijana i dobre volje – naša Zrinka!

I još jedna sitnica; iako studenti s viših godina studija to znaju, valja skrenuti pozornost brucošima da temeljem Pravilnika o uvjetima i načinu ostvarivanju prava na pokriće troškova prehrane studenata proizvodi koji se prodaju u prodavaonici nisu subvencionirani pa se ne mogu kupiti na X –icu. Pravilnik je donijelo Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta a dostupan je na stranicama www.nn.hr.

Studentska prehrana

Student servis

Slobodno vrijeme