svjetionik.scri.hr

PROLJETNI IZLET: Otkrij “Skrivenu Istru” – posjeti Hum, Roč i Motovun

Za sve one koji su se zaželjeli izleta na kratke rute – a u suradnji s agencijom ABC Travel pripremili smo jednodnevni izlet koji vas vodi u Istru.

Želite li upoznati prekrasne male istarske gradove – Hum, Roč i Motovun? Odlično! Onda je ovo izlet baš za tebe!

Cijena?

Redovna cijena izleta je: 28 eura/189,87kuna. A za studente ona se umanjuje za 10 posto, koliko iznosi studentski popust!

Kada?

Polazak: 29. travnja. (subota)

Kupnja karata isključivo preko agencije ABC Travel.

PLAN IZLETA

Polazak  s  Jelačićevog trga u 8:00 sati ujutro. Vožnja turističkim autobusom u smjeru Istre uz kraće odmore po putu prema potrebama putnika. Nakon prolaska tunela Učka započinjemo s upoznavanjem srednjovjekovnih gradića u unutrašnjosti.

Dolazimo do Roča – doma jedne od najljepših i najstarijih knjiga pisane glagoljicom te Ročkog abecedarija starog preko 800 godina.

U blizini se nalazi i Aleja glagoljaša – put koji vodi uz 11 kamenih skulptura do vječnog Huma i njegovih vrata, gdje se glagoljica održala sve do početka 20.stoljeća.

Potom odlazimo u Hum – najmanji gradić na svijetu koji danas ponosno stoji na brežuljku iznad izvorišta rijeke Mirne.

Hum je dug svega 100 -tinjak, a širok 30-ak metara. Sa svojim vječnim kaštelom, uskim  uličicama i crkvicama, kao i s kamenim glagoljaškim grafitima starim 600 godina, predstavlja ulaz u neko drugo, drevno vrijeme.

Nastavljamo put do Motovuna – jednog od najljepših starih gradova na Mediteranu. Slijedi šetnja gradom

S vrha Motovuna pruža se prekrasan pogled na okolna mjesta i Motovunsku šumu, a terase rasprostranjene uz zidine odlična su pozicija za uživanje u gastronomskim specijalitetima, istarskim vinima i sl.

Slobodno vrijeme za individualne obilaske i uživanje u gradu. Prema dogovorenom vremenu slijedi okupljanje grupe i polazak prema Rijeci. Očekivani povratak u kasnim poslijepodnevnim satima.

Rezervirati se kartu može i ovdje.

Studentska prehrana

Student servis

Slobodno vrijeme