svjetionik.scri.hr

SCRI: Obilježili Svjetski dan zaštite okoliša – postavili eko table

Na simboličan način – postavljanjem eko tabli s eko porukama po Kampusu – obilježili smo Svjetski dan zaštite okoliša, koji se slavi svake godine – 5. lipnja.

Porukama poput “Hvala vam što čuvate naš okoliš” ili “Baci smeće u koš, da ne bi bio loš” – želimo ukazati na važnost očuvanja ne samo našeg zelenila već općenito prirode koja nas okružuje: jer svatko ima ulogu i odgovornost u razmišljanju i djelovanju s ciljem održivog razvoja.

Eko akcije SCRI -a samo su dio zelenih politika ove tvrtke. Na tom tragu treba spomenuti – plastic free politiku, postavljanje solarnih kolektora na krovove objekata, kupnju električnih vozila, sakupljanje kišnice u svrhu navodnjavanja, ali tu je i sadnja bilja. Velika pažnja se posvećuje postupcima prilikom odvajanja otpada, a sve u naporima da se zaštiti naš okoliš i smanji emisija CO2 u atmosferi.

Posljednjeg desetljeća svi osjećamo posljedice klimatskih promjena – visoke temperature, sušni periodi, jake kiše, poplave. A odgovornost za sve navedeno snose svi stanari Zemlje, koji svojim životnim stilom namjerno ili nenamjerno zapravo mijenjaju prirodu odnosno okoliš, a koji je zapravo naš jedini dom.

Studentska prehrana

Student servis

Slobodno vrijeme