svjetionik.scri.hr

SEZONA: Dnevno i do 30 oglasa, studenti sve traženija radna snaga

Studenti su sve traženija radna snaga, dnevno Student servis SCRI -a objavi i do 30 oglasa, a novi vjetar u leđa što se tiče samog studentskog rada – jest stalno povećanje minimalne satnice.

Sve bolji uvjeti rada te veća potražnja u odnosu na ponudu – znači i mogućnost biranja. Bolju šansu za pronalazak radne snage među studentima ima poslodavac koji nudi veću satnicu od minimalne, a koja iznosi od ove godine 4,38 eura.

Znanje stranih jezika i poslovi u IT sektoru pretpostavljaju solidnu zaradu i ponekad se satnica u tom pogledu može popesti i do 8 eura za sat rada, a čini se da se trenutno jednako traže djelatnici kako u ugostiteljstvu zbog turističke sezone tako i u uslužnom sektoru (rad u dućanu, ispomoć u skladištima, promotori, rad na uređenju okoliša i slično).

Sve je više oglasa gdje poslodavac traži radnike prema potrebi, a preporuka je da student odmah na početku vidi kako je “reguliran” rad praznikom i vikendom.

Student servis Studentskog centra Rijeka dnevno objavljuje oglase na Facebook stranici odnosno poslovi se mogu vidjeti ovdje.

A evo kako o studentskom tržištu rada pišu i mediji.

Studentska prehrana

Student servis

Slobodno vrijeme